HOVEDSPONSOR

 

ANDRE SPONSORER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asbjørn Ruud

Gitaristen og sangeren Asbjørn Ruud fra Darbu ved Kongsberg er faktisk i fjern slekt med den legendariske og sagnomsuste

 

skihopperen Asbjørn Ruud fra samme plass. Denne flotte musikeren er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har fartstid

fra utallige TV-show som Momarkedet,

Dan Børge Akerø-show, Spellemanspriser, turneer med alt av norske artister og storbandene Oslo Groove Company og Jens Wendelboes Big Crazy Energy Band.

Sentralt på repertoaret står bidrag fra den amerikanske gitarkløpperen Robben Ford. I tillegg fremføres friske versjoner av

låter signert gitarstørrelser som Joe Walsh og Scott Henderson.

Sjøgata Live er sikker på at Asbjørn og hans to medmusikere vil ta publikummet med på sitt blues-prosjekt til både 19 og 20 i stil.

Asbjørn er musiker, komponist, pådriver og produsent i Scene Finnma, og er fotograf: Hilde Arvola

virkelig en musiker og person som setter spor.

Hans medmusikere på denne bluesgigen er

- OddFunk Eiterjord fra Korgen på elbass

- Ivar Harry Johansen fra Sandnessjøen på trommer.

Asbjørn Ruud vil også undervise gitarister på en

masterclass / workshop på MVS musikklinja lørdag 2. februar kl. 16.00 - 19.00.

 

 

 

 

Atle Valan

Atle Valan, 18 år, Leirfjord. Går tredjeåret ved musikklinja i Mosjøen med sang som hovedinstrument. Stiller som konferansier på Gilles fredag og lørdag.

 

 

 

 

 

Christine Trones

Christine Trones, jobber som advokat og som rådgiver for NAV. Hun er kommunepolitiker, og sitter nå sin femte periode for partiet Høyre. Hun er engasjert i kulturpolitikk og kulturformidling. Christine Trones har tatt oppdrag for bl.a. Hemnes Janitsjar og Hemnes kommune som konferansier. Hun er også mye brukt i private lag som toastmaster. Under Sjøgata Live skal hun være konferansier på Fru Haugans Hotel.

 

 

 

 

 

Damenes Aften

De fire damene Liss Sæterstad (vokal), Berit-Emma Forsmo (vokal), Marit Thrana (vokal) og Christin Eriksen (piano) tolker og framfører musikk de har et nært og kjært forhold til. Jazz, pop, country, viser og soul er stikkord for konserten, som vil variere mellom det såre og vakre til det energiske og sensuelle. Velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirty Dolly

Dirty Dolly er et ungt rockeband fra Korgen som spiller både cover- og egne låter.

Bandmedlemmer

 

Susanne Stien Angelsen – vokal

Runar Fagereng – gitar

Bjørn Einar Hjerpbakk – gitar

Sebastian Skaret Nilssen – bass

Lars Kristian Millingsjord – trommer

 

 

 

 

 

 

 

Doi Doi

Doi Doi består av tre distriktsmusikere på Sør-Helgeland, som alle er ansatt i Kulturskolen i Brønnøy.

 

Det er en rytmisk gruppe og musikken spenner fra Cornelis Vreeswijk-låter og

egne komposisjoner til truede taktarter fra Øst-Europa.

På Kulturverkstedet lørdag 2.februar - kl.16:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilie Sofie Olsen

Emilie Sofie er en ung singer/songwriter med dragning mot melodisterk indie/vise-pop. Hun skriver låter på både norsk og engelsk, og live er hun en dempet og melankolsk, men likevel energisk opplevelse. Til tross for relativt kort fartstid, har hun allerede rukket å spille en rekke konserter, blant annet Sjonafestivalen 2012. Emilie var i 2012 også en av finalistene i Bandwagon.

 

"Tekstlig beveger jeg meg kanskje mer i hverdagens litt mer skyggeaktige hjørner, enn i rett på party-pop-verden. Melodiene mine er enkle, fordi jeg ønsker at teksten skal være det som bærer opplevelsen til lytteren." - Emilie Sofie Olsen

 

 

Emilie Sofie på:

 

- Bandwagon

- Rana Blad

- SoundCloud

 

 

 

 

Ernst & Jång Acoustic Collection

Personene bak dette navnet er Ernst Hegdal (gitar/vokal) og Knut Hov (diverse gitarer). Dette er godt voksne karer som har spilt sammen ca ett års tid.

Deres musikalske bakgrunn har de fra deltakelse i en rekke band i lokalområdet opp gjennom åra. De spiller bluesinspirerte cover-låter, gjerne med sin egen ”vri”. Di henter ofte frem gamle låter og tilsetter litt blått ”blod og beat” - så er de i gang! Fremførelse skjer med akustiske instrumenter, og bandet er i utgangspunktet en duo.

 

 

 

Fantastic 4 

Kulturskoleband fra Hemnes (lærer Arvid Martinsen)

 

Emma Marshall - sang, keyboards

Bjørn Einar Hjerpbakk - elgitar

Jens Kristian Solhaug - elbass

Jan Arild Hjerpbakk - trommer

 

 

 

 

 

 

 

Government

Government er et alternativt rockeband fra Mo i Rana. Bandet har spilt sammen i ca 4 år og består av en gjeng med rutinerte musikere med erfaring fra flere musikksjangre.

 

Bandet består av:

Jørgen Kjærsund - vokal og gitar

Roger Løvhaug – bass

Rudi Pedersen – synth

Viktor Fjellheim – trommer

Selv om bandet har sans for det litt tøffere lydbildet, finnes det elementer av indie, pop/rock og alternativ rock i musikken. Når låtene skal formes og arrangeres er Governments mål å skape moderne rock med stemning og atmosfære.

Tre stikkord kan oppsummere hvordan Government låter; melodiøst, sårt og tøft!

- Government på Youtube

- Konsertanmeldelse Rana Blad

 

 

 

 

 

 

 

 

Grand National

Grand National er et band bestående av

Tom Horseng - trommer og kor

Geir Nilsen – bass og kor

Rune Furuhatt – gitar og kor

Petter Rønning jr.- gitar og sang

 

Bandet har bestått i over 10 år. 2012 var nok det året der det skjedde mest for denne gjengen. Bandet kom til finalen i Bandwagon i Mosjøen, mens de vant Bandwagon for Rana. Dette resulterte i at de fikk delta på Verket og i landsdelsfinalen i Svolvær. Grand National spiller bare egenproduserte låter. Sangene blir ofte karakterisert som en blanding mellom pop og rock med sterk tilknytning til det britiske. Det er en dårlig skjult hemmelighet at bandet har funnet mye inspirasjon fra The Beatles, Rolling Stones, Oasis, Franz Ferdinand og grupper i denne tradisjonen.

 

 

 

fotograf: Bjørn Leirvik

Grand National på:

- MySpace

- YouTube 1

- YouTube 2

- YouTube 3

- Rana Blad (plateanmeldelse)

- Helgeland Arbeiderblad (plateanmeldelse)

 

 

 

 

 

 

 

 

Gruben Musikkorps

Gruben musikkorps er et janitsjarkorps tilhørende i Rana Kommune. Korpset ble stiftet i august 1963 og har i år 50-årsjubileum som vi tenker å feire til høsten. Korpset har ca 20 aktive medlemmer i alle aldre og ledes av vår dirigent Jon Ervik. Reportoaret er variert med alt fra marsjer og hymner til konsertstykker med filmmusikk og populærmelodier.

 

 

Vi øver på Gruben barneskole. Øvelsene foregår på tirsdager fra 18.00-21.00. Vi tar gjerne imot nye folk som har lyst til å spille i korps! Vi har en blandet alderssammensetning, og det er åpent for alle i alle aldre som liker korpsmusikk og er ute etter å ha det moro sammen med flere.

 

 

 

 

 

 

Hallvard Kjelen

er stipendiat ved Høgskolen i Nesna, mens han på fritiden er musikant med forkjærlighet for svenske viser. Han spiller også i bandet Pjolterbeist, der han praktiserer vokal, gitar, munnspill og mandolin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Petter Kaggerud

Hans Petter har vært en aktiv del av Mosjøens musikkliv helt siden midten av 80-tallet da han ble som med tangentmann i Mosjø-bandet «Always An Answer». Samtidig startet et langvarig samarbeid med Stein Ivar Mortensen som over årene har resultert i forestillinger med musikk fra Elton John, Beatles, ABBA, samt en rekke forstillinger og filmmusikk under navnet «Tenne på musikk» i Mosjøen Kulturhus. I «Always An Answer» ble HP etter hvert låtskriver for bandet og midtveis på 90-tallet besto repertoaret av 50% selvskrevne låter hvorav de fleste ble gitt ut på soloalbumet «This Is The Time» i 2000. HP er et musikkbarn av 80-tallet og en selverklært fan av Nik Kershaw som gjester Mosjøen under Sjøgata Live. I den sammenheng er det med stor entusiasme at HP portretterer Nik’s låter på sin egen måte på Gilles 1. februar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HeKS

 

Hemnesberget Kvinnesangensemble, bedre kjent som HeKS, har eksistert siden september 2009, og består av 40 (+/-) damer/jenter. De har i korsammenheng en del utradisjonelle sanger på repertoaret, og ønsker å synge fine, morsomme og freshe sanger de selv liker. HeKS er med på mange ulike arrangementer, og har også laget en tradisjon på å ha sin egen høstkonsert. Dirigent og arrangør er Ulf Skjæran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hornmusikken Fram

Hornmusikken Fram er et særs spenstig, vitalt og snart 95 år gammelt korps. Vi har ca 35 unge og litt mindre unge medlemmer i rekkene. En flott gjeng møtes hver mandag til samspill på korpsloftet under vår dirigent Jan Erik Lund.

 

 

Vi gleder oss til konserten på fru Haugans hotell på lørdagen, under det flotte arrangement som Sjøgata Live er i ferd

 

med å bli i den ellers vinterlige del av året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivar Harry Johansen

Freelancemusiker og slagverkspedagog. Bosatt i Sandnessjøen. Spiller torsdag med Øyvind Bergs Funk-Jazz prosjekt, fredag Hendrix-night med Terje Varpen, og lørdag med Asbjørn Ruud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jentenes Aften

 

Vi er fire jenter fra musikklinja som inviterer til Jentenes Aften, denne gangen på Kulturverkstedet.

Jentenes Aften består av Liv andrea Hauge, Christel Claussen, Ragnhild Marie Elvebakk Hystad og Johanna Martinsen Brygfjeld.

 

Det blir et variert program, med alt fra rolig jazz til råkule soul-/pop-låter. Det blir firstemt, a cappella og pianospill på høyt nivå av vår faste pianist, Hans Christian Digermul.

 

 

Håper dere kommer - både gutter, jenter, kvinner og menn!

 

 

 

 

 

 

 

Johanne Fossheim

Johanne Fossheim (29) jobber for Nordland Teater som skuespiller etter flere år på scenen i Australia. Hun gikk ut av musikklinja i Mosjøen i 2003 og stod sist på scenen i Mosjøen like før jul som slangen "Kaa" og ulvemor "Raksha" i Nordland Teaters oppsetning av "Jungelboken".

 

 

 

 

 

 

 

Jon Ervik

 

Jon Ervik er rektor i Hemnes Kulturskole der han også underviser trompet. Har spilt i en rekke band og orkester på Helgeland bl.a. Hemnes Storband, Dioc Storband, Funky Business, Willy Vendetta and the Soul Syndicate m. fl. Han et også en av initiativtakerne og musiker i det semiprofesjonelle orkesteret Helgeland Blåseensemble. Har dirigert både skolekorps og voksenkorps. Er for tiden dirigent for Gruben Musikkorps fra Mo i Rana, som har konsert under Sjøgata Live. Han skal også være konferansier på Kulturverkstedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jørn Jeezy

 

Jørn Østvik er født og oppvokst i Mosjøen. Han er grafisk designer og rapper. Har skrevet og fremført egen musikk siden 2002. Han startet sin egen indie-etikett i 2006 som ble døpt Get Some.

 

Slapp sin tredje soloutgivelse; "Himmeln Kan Vent" på egen etikett i november 2012, som kan høres på bl.a. Spotify, og inneholder bidrag fra flere lokale og nasjonale musikere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenneth Wiik Søttar

Kulturhustekniker, både lyd, lys og bilde siden 2004.

Har erfaring i bransjen fra tidlig 80`-all og har siden

1996 drevet eget firma med lyd/lys/scene som tema.

Under Sjøgata Live skal han gjøre lyd på Eldar Vågan i Kulturhuset.

Han skal også synge noen låter med Granmoen Storband på Fru Haugans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Winther

 

39 år gammel skuespiller fra Nordland teater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristine Solli Oppegaard

Kristine er fra Sømna, men går musikklinja i Mosjøen, og spiller trombone. Hun begynte på musikklinja fordi at hun liker å holde på med musikk, noe hun gjør hele tiden. Jazz, funk, klassisk, pop og salmer - det er det samme for Kristine. Musikklinja er for henne en bra plass å utvikle seg, i tillegg til at hun tar timer på konservatoriet i Trondheim. På Sjøgata Live spiller hun litt på forskjellige steder, blant annet med Øyvind Berg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lil Teez

 

Lil Teez er et ungt rap-talent fra Hemnesberget på 16 år. Fra sitt hjemmestudio blir det produsert musikk og videoer som har blitt lagt merke til på youtube.com. Lil Teez er enda bare i startgropa av sin karriere, men har allerede figurert på både CD-er og konserter med store navn. Lil Teez ble hyret til å ha hovedvokalen på «Sangen til Hemnes» i fjor vår. Han hadde også en opptreden sammen med Freedom Bremner and The Funk Disease under fjorårets Galleria i Mosjøen.

Lil Teez på YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morten Mortensen

Studerte ved Barratt Dues Musikkinstitutt under Andrew Cunningham og professor Ørnulf

 

Gulbrandsen. Har konserter for rikskonsertene med ny-musikk-produksjoner rettet mot barn.

Frilanser ved Nationatteatertet og Det Norske teater i perioden 1990-97.

Timelærer ved Barratt Dues Musikkinstitutt perioden 1991-96.

Deltatt på en rekke festivaler med ny-musikkensemblet Orpheus

Produksjoner for Den kulturelle skolesekken med Trio Mythos

Forfatter bak lærebokserien "Jeg spiller det jeg hører" og «Spill Fløyte»

Aktiv som foredragsholder om temaet «Moderne undervisningsmetoder for barn" og "Jeg

spiller det jeg hører»

Er fra 2012 styremedlem i Norsk Fløyteklubb.

Er spesielt opptatt av å fremme moderne musikk for barn gjennom nye undervisningsmetoder i kulturskoler.

Jobber nå til daglig 100% ved Lørenskog musikk- og kulturskole.

Under konserten i «Sjøgata Live» vil Mortensen ha med seg fløytister fra skolekorpsene

og janitsjarkorpsene i Mosjøen, samt fløyteelevene ved kulturskolen og et komp.

Temaet for konserten er «Jorden rundt på 8 skalaer»

Informasjon om konserten på Mortens hjemmeside

 

 

 

 

 

 

Mr. Friendly

Mr. Friendly er et Mosjø-basert band som spiller fengende pop og rock som

 

passer alle fra 0 til 100 år. Bandets medlemmer har lang erfaring fra flere

band og musikkprosjekter på Helgeland. Aller helst spiller de for et

engasjert og danseglad publikum. De siste årene har de figurert på alt

fra utesteder og julebord, til bryllup og private firmafester. Et

sikkerstikk hvis du ønsker iørefallende og behagelig musikk som

innimellom tvinger rockefoten til å røre seg.

 

 

 

 

 

Mosjøen Hornmusikk 

 

Mosjøen Hornmusikk ble stiftet i 1880 og er det fjerde eldste korpset i Norge. Korpset har med unntak av et kort opphold under krigen vært aktive i musikklivet i Mosjøen siden. Dirigent har siden 1983 vært Trond Indergård.

Mosjøen Hornmusikk har lange tradisjoner innenfor musikklivet i Mosjøen og på Helgeland, og er en viktig kulturbærer. Årlig er Mosjøen hornmusikk med på de tradisjonelle markeringene som 1. og 17. mai. I tillegg har korpset skapt en fin tradisjon med en høytidsfull adventskonsert i Dolstad kirke, første søndag i advent.

Mosjøen Hornmusikk er også offisielt korps for Sør-Hålogaland HV-Distrikt 14 og opptrer da i HV-uniform.

Med jevne mellomrom inviterer vi til store musikkprosjekter sammen med andre korpskollegaer, musikere, sangere og solister. Vi deltar også på Den store korpskonserten i regi av Mosjøen Skolekorps og på Mosjøen Mannskor sin Høstkonsert. Vi har flere spilleoppdrag som Heimevernskorps, parkkonsert i den flotte byparken i Mosjøen, nissespilling, øvingskorps på masterclass for dirigenter i regi av Norges Musikkorps Forbund osv.

Mosjøen Hornmusikk er et voksenkorps og en fin fritidsaktivitet for voksne korpsmusikanter i Mosjøen. Det er et amatørkorps med mye pågangsmot og interesse for å skape god musikk. Vi spiller ulik musikk tilpasset enhver anledning og er opptatt av spillegleden og det å skape god stemning både på egen hånd eller i samarbeid med andre.

Alle over 16 år som ønsker å være med å spille om de er nybegynnere eller har spilt lenge er velkomne. Korpset har et godt miljø og stor glede i å skape musikkopplevelser for medmennesker rundt seg.

Mosjøen Hornmusikk har årlige turer langs Nordlandskysten - fra Sømna i sør til Melbu i nord. Her er det mange som har fått gleden av å høre mye god musikk på de mest utrolige konsertstedene. At Mosjøen Hornmusikk er godt synlige i kulturlivet i Vefsn, har også resultert i tildeling av Vefsn Kommunes kulturpris i 2010.

 

 

 

 

 

 

 

Nogi

 

Bak signaturen "Nogi" finner vi låtskriver, gitarist og vokalist Oddmar Nogi Sjåvik fra Hemnesberget. Nogi har med årene bygget opp et fengende og særpreget låtrepertoar innenfor akustisk, gitarbasert singer songwriter-tradisjon. Dette er i bunn og grunn behagelig og kreativ popmusikk, levert med raffinert koring og mangfoldige referanser til diverse musikalske stilarter.

 

Bandet forøvrig utgjør en meget fargerik musikalsk sammensetning av rutinerte og allsidige nordlandsmusikere, kjent fra en rekke andre musiske sammenhenger, og vil definitivt sette sitt umiskjennelige preg på musikken og konserten for øvrig - Perfekt for en lørdag ettermiddag! foto: Frode Fagerheim

 

 

 

Bandmedlemmer

Oddmar Nogi Sjåvik - Akustisk gitar/vokal

Holger Chr. Sjåvik - Bass/multibender/vokal

Pål-Are Bakksjø - Tangenter/vokal

Tage Vedal - Trommer/perkusjon/vokal

 

 

 

 

 

 

 

 

Odd-Arne "OddFunk" Eiterjord

Odd Arne Eiterjord, kokk og bassist.

Født på Hemnes, oppvokst på Finneidfjord og i Korgen. Har bodd i Mosjøen siden 1990.

Han har spilt bass i snart 35 år på Helgeland i følgende band:

Hjørdis, Overdrive, Slaabrock, Sitting Bull Blues Band, Fred Endresen band, Spur of The Moment, Off The Hook, The Plus Bæn, EXT, FOT, Loose Deal, Ferguson, Lizzy Tunez, The Cockmasters, Gnu, She Said yes, Hoipoloi, Easy Dahls, The Need, Jelly Roll, Freaks on Funk, Ør, Stinky Fingers, Showtime, Souljam, The Sixties, Helgeland Experience, Willy Vendetta, Emma, AMB, The Funk Disease, HC & The Ramblers... + prosjekter

Er aktuell i bandene: Willy Vendetta and the Soul Syndicate, The funk Disease, HC and the Ramblers, Sprængflo, The Jethro Tull Project.

 

 

Spiller på årets Sjøgata Live med Terje Varpen og Asbjørn Ruud

 

 

 

 

 

 

 

 

Once Again

.... är namnet på en grupp musikanter från Sorsele och Storuman i Västerbottens inland. Vi älskar musiken från 50, 60 och 70 talen, särskilt det som doftar soul.

 

 

Orkestern har full besättning med sånggrupp, blåssektion och komp och har under detta namn spelat tillsammans sedan 2005. Gruppens medlemmar är välmeriterade och spänner över de flesta genrer. Bland annat har vi ägnat oss åt folkmusik, jazz, rock, klassiskt, dansband m.m. och sammanlagt har vi musicerat i mer än 300 år! Några av oss har också gedigna musikutbildningar i botten, men idag sker musicerandet enbart på fritiden.

 

Vi spelar i huvudsak covers på låtar av bl.a. James Brown, The Supremes, Wilson Pickett, Dusty Springfield, Huey Lewis, Tina Turner och åtskilliga fler. Låtarna väcker ofta ljusa minnen hos vår publik och är välkända och dansvänliga.

 

Dans, festival eller show. ONCE AGAIN fungerar lika bra i alla sammanhang och vi sätter gärna ihop ett program som passar just er.

 

BLÅS

 

 

Jonas Hägglund, TENOR Duncan Kemp, BARYTONSAX

 

 

Kristina Nilson, SOPRAN Gunnar Sundin, TENORSAX

 

Lina Jonsson, SOPRAN Lars Perdersen, TENORSAX

Monica Degerfalk, ALT Thomas Lindberg, TRUMPET

Ulrika Rådström, ALT

 

KOMP

 

 

Jan Sandberg, TRUMMOR Mante Hedman, KLAVIATUR

 

Lars-Erik Sundqvist, GITARR Rune Einarsson, BAS

 

 

 

 

 

 

Pjolterbeist

Pjolterbeist spiller akustisk musikk i ulike sjangre: folkrock, rock, viser, blues. Vanligvis spiller vi både coverlåter og egne låter. På Sjøgata live byr vi på en fin miks av hjemmebakst og coverlåter.

 

Bandet består av

 

Torbjørn Jørgensen: bass, vokal

Erland Jørgensen: vokal, gitar, fiolin

Roy Arne Johansen: gitar, vokal, munnspill, trekkspill

Hallvard Kjelen: gitar, vokal, mandolin, munnspill

 

Pjolterbeist på Bandwagon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pumpin' the Lows

Pumpin' the Lows ble etablert i 2008. Bandet spiller egenprodusert rock og i desember 2011 ga de ut sin første CD. De har i 2012 spilt på flere konserter og festivaler på Helgeland, bl.a. på Sjonafestivalen.

 

Bandmedlemmer

 

Nadia Bjørkheim - vokal

Tora Bang Drage - gitar, kor

Tone Drage - bass

Håvar Trettbakk - trommer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ray Levang

Ray Levang har foreløpig laget én låt. "Korgen City" ble skrevet i 2011, og etter et år med prøving og feiling av hjemmestudio-oppsett, ble den spilt inn sammen med Stine Forsmo på vokal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Risikogruppen

Risikogruppen, 16-åringer som har spilt sammen siden barneskolen.

 

På bildet fra venstre mot høyre:

 

Magnus Nufsfjord Kvitnes (Gitar)

 

Erlend Andreassen Bjørnå (Bass)

 

Krister Løe (Slagverk)

Chris Lyngdal (Vokal)

Georg Villmones (Keyboard)

Joakim Karna Jensen (Gitar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siw Burman Wu

Låtar och spelmansmusik från Lappland och Västerbotten hörs igen efter

det att man inte trodde att det fanns traditionsbärare och spelmän i de

djupa skogarna.

I mitten av 1970 talet åkte intresserade ungdomar för att dokumentera

det man kunde hitta. En av dessa var fiolisten Siw Burman Lycksele. Under

Sjögata Live bjuder hon tillsammans med dottern, Sandra Berggren, fiol

och maken Olle Berggren ,tramporgel samt eleven Johanna Stenmark, fiol och

hennes far Erling Stenmark klarinett, alla från Lycksele, på en knippe

svängiga, vackra, kluriga och svängiga gammlåtar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stingsild

Bandmedlemmer

Emil Gaare - trommer

Trygve Sverdrupsen - keyboard/gitar og vokal.

Øyvind Ravn - gitar

Kristoffer Jonassen - bass

Alle medlemmene kommer fra musikklinja i Mosjøen og er i en alder mellom 17-19.

Musikken går hovedsaklig i rock og pop med alt fra "Kursiv" av Trang Fødsel til "Breaking the Law" av Judas Priest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Storumans Folkhögskola

- Wrath of Laponia

Jörgen Granqvist Gitarr sång, Emil Håkanson Lif Bas Sång, Jimmy Åhrlin Git, Jonas Israelsson Trummor.

Backline: Standard , 2Git Bas Trummor

 

Wrath of Laponia är en avknoppning från ”Digital Musikproduktion” på Storumans Folkhögskola Storuman, i ett nära samarbete med Kulturakademin Storuman.

 

 

Bandet har spelat ungefär ett år tillsammans men även tillsamman med andra i olika konstellationer på Digital musikproduktion.

 

Wrath of Laponia spelar bara egenskrivet material med influenser av Metallica och Entomed, ett tungt Metal band som är både värt att ses och att lyssnas på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styrke 12

Styrke 12 er et Mosjøband som har spilt sammen et par år. Bandet består av en vennegjeng som spiller coverlåter med høy allsangfaktor fra kjente band som, CC Cowboys, Def Leppard, DumDum Boys, m.fl.

 

Bandet består av

 

 

Kurt Ove Mikalsen : vokal

 

Harald Solbakk : bass

Viggo Gjendahl : gitar

Roger Nyland : gitar

Bjørn Sæterstad : trommer

 

 

 

 

 

 

 

 

Terje Varpen

Covrer Jimi Hendrix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Bad Boys and The Princess

Kulturskoleband fra Hemnes Kulturskole.

Bandet består av:

- Lars Arnold Nermark (bass)

- Sindre Bjørnbak (el-gitar)

- Johannes Øverleir (el-gitar)

 

- Marius Nermark (trommer)

 

- Ole Bjarne Martinsen Brygfjeld (trommer)

- Jørgen Hatten (vokal, gitar)

- Linn Solhaug (keyboard)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Shades

Svein Murbræch og Frank Johansen startet The Shades på 60-tallet, og har etter at Svein reiste fra Mosjøen etter skolen kun spilt sammen igjen én gang. I dag har bandet med Steinar Schrøder på bass, Arne Hatten på trommer og også Jan Johnsen på rytmegitar. I tillegg har de hatt Jan Otervik, alias Johnny Hill, som vokalist, om han blir med denne gangen er usikkert. Det vi spiller er i hovedsak Shadows-låter, noe Cliff Richard og ellers 60-tallslåter. Bandet stiller opp fordi de synes det kjempemoro å delta. Her blir det rimelig høy nostalgifaktor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tor-Petter Aanes

 

Tor-Petter Aanes er sanger/musiker/dirigent fra Korgen. Har studert

sang og direksjon ved konservatoriene i Trondheim og Tromsø. Han

arbeider som organist og pianolærer i Hemnes. Aktiv også som

kordirigent og freelance musiker. Som sanger har han vært solist i en

rekke kirkemusikalske produksjoner, hovedsakelig i Norge, men han har

også hatt solistoppdrag ved konserter i USA, Storbritannia, Danmark og

Sverige. Han har opptrådt med Mahler Chamber Orchestra, Norrbotten

Opera Orchestra, Trondheimsolistene, Norsk Barokkorkester og Trondheim

Symfoniorkester. Han har medvirket på en rekke plateinnspillinger både

som sanger, musiker, dirigent og produsent. Tor-Petter er kunsterisk

leder for Båsmokoret , som de to siste årene står bak to kritikerroste

plateutgivelser i samarbeid med bl.a. Henning Sommerro og John Pål

Inderberg. Tor-Petter var for 10 år siden med på å starte Urban

Tunélls Klezmerband, og med dette bandet har han siden drevet

omfattende turnévirksomhet, særlig i Norge, men også i flere andre

europeiske land og i USA. Tor-Petter skriver også egne låter, og det

er dette han har tenkt å by på under Sjøgata Live.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tone Rønning Trio

 

Tone Rønning trio består av Tone Rønning, vokal. Bjørn Fjeldavli på piano og Torstein Bang på bass. Alle tre har lang erfaring fra forskjellige band (Alfhilds balkong, Hemnes storband, Takt og Tone, Alberts) på Hemnesberget.

Trioen har en forkjærlighet for gamle jazzstandarder, og byr på en liten time med kjente og kjære «svisker».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trygve Sverdrupsen

Trygve Sverdrupsen. 18 år, fra Leirfjord. Går tredjeåret på musikklinja. Hovedinstrument piano. Er konfransier sammen med Atle Valan på Gilles fredag og lørdag. Skal også spille med bandet "Stingsild" på Garasjepuben på fredag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uten en tråd

Går det an å spille folkemusikk, pop, og metall i et og samme band? Går det an starte et band uten en rød tråd? Er det lov å plukke ut låter som VI liker å spille, og kanskje kombinere disse med selvlagde låter? Det kan du kanskje få svaret på, om du kommer og ser oss på scenen, uten en tråd. Bandet ledes av Tor Espen Forsmo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vefsndåsan 

Sten Nilsskog, trommer

 

Agnar Kvandal, keyboard/trekkspill

Bård Nystad, gitar/vokal

Jan Åge Solheim, trekkspill

Birger Sjøvoll, bass/saksofon

Tore Lund, fiolin

I tillegg kommer Nils martin Schille, trekkspill. (Ikke med på bildet.)

Denne glade gjengen spiller kun for moro skyld, og serverer gamle, gode slagere, dansebandmusikk og gammeldans med "trøkk"! Det kan enkelte ganger gå hardt for seg både på scenen og på øvingene, men ingen har meldt seg frivillig som verneombud... Hovedprioritet er at det skal være skøy å spille sammen, og det stemmer hver gang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vefsn Folkehøyskole - bandlinja

De 13 elevene i klassen har uka jobbet med et jazzprosjekt og avslutter med «Jazzkafè» på Gilles lørdag klokka 12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidar Rønning med band

Bandet spiller innen sjangrene vise, pop, jazz og rock.

 

Dette er et band som har blitt til etter at plata var ferdig innspilt i Lydhagen Studio i Verdal.

Vidar Mehus har vært med siden planlegginga av innspilling starta i 2009.

Bandet består av

- Vidar Rønning (vokal og piano)

- Vidar Mehus (trommer)

- Eirik Dahl (bass)

Alle tre er bosatt på Nesna.

Anders Viksjø (gitarist) måtte vi bestille helt fra Mo i Rana.

Frode Hansen er også med oss på gitar ved gitte høver.

 

Musikkeksempler

 

- Bandwagon

- MySpace

- Spotify, "Prosjekt Røst"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterline

Waterline er et voksent band fra Mo i Rana som spiller progressiv rock. Vi rocker covre av band som Dizzy Mizz Lizzy, Porcupine Tree, Rush, King's X og Tim Christensen. Bandet består av Odd-Gunnar Moe på trommer, Øystein Lorentzen på bass, Frode Henriksen på vokal og Tom Andersen på gitar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øyvind Berg's Funk-Jazz Orchestra 

Øyvind Berg, bassist, komponist og bandleder , tar nå skrittet helt ut og holder sin "payback-konsert" i forbindelse med at han fikk Gillesprisen på kr. 25.000,- i fjor. Han har invitert et knippe musikere av beste sort og vi er spente på hva han presenterer.

 

 

 

"Hva er musikk? Hvilken funksjon skal musikk ha i samfunnet? Hva er kunst – og hva er «god» kunst; finnes da det? For bassisten Øyvind Berg er disse spørsmålene en viktig drivkraft i hans musikalske virke, og etter beste evne skal han forsøke å offentlig besvare disse den 31. januar, med hjelp en funkjazz-gruppe under hans ledelse. Hva besetning angår kan det skrytes av et samarbeid med ei innflydd firestemmig blåserekke med blant andre den amerikanske trompetisten Gary Hoffman (HiNe) på topp og den nasjonale saksofonisten Kåre Kolve et sted i midten, samt regionale krem-musikere som Ivar Harry Johansen og Mitch Mulders – med flere! Dette orkesteret vil fremføre Bergs komposisjoner - noen skrevet spesielt for anlendingen - og lover en dansbar og tilgjengelig kveld for den menige mann."

 

N.B. Etter konserten deles Gilleprisen 2012 til årets ny prisvinner.

 

 

 

 

 

___________________

 

 

 

CREW

 

 

Geir Arne Sørnes - lydmann

Har jobbet som lydtekniker ca 25 år. En hobby som de siste årene har blitt et lite levebrød ved siden av daglig jobb som teknisk anvarlig/vaktmester ved Rica Hotel Syv Søstre i Sandnessjøen. Er i hovedsak liv-teknikker. Lyd, lys, backline... Spiller og synger i band. Har også en del oppdrag i forbindelse med å formidle artister, utstyr og annet i samarbeid med arrangører, artister og andre lydfirma her på helgeland og saltenområdet i nord. Men har også vært på arrangement og festivaler både i Oslo i Båtsfjord i finnmark det siste året. Har i de senere år hatt spesielt mye å gjøre med Roar Møller sine arrangement.

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnar Skreslett - lydmann

 

Fra Hemnesberget. Teknisk ansvar på Fru Haugans Hotel under Sjøgata Live. Grunnlegger av, og mangeårig primus motor i Hemnes Jazzforum og Hemnesjazz. Han fikk Hemnes Kulturpris for uvurderlig virke innen denne festivalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øystein Johansen - lydmann

 

 

Øystein Johansen.

 

senior lydtekniker

 

Bosatt på Hemnesberget.

 

 

Startet som lydtekniker i København i 1975. Skal prøve å trekke fram noen artister, men det er ikke mulig å prioritere noen fremfor andre.

 

Det må presiseres at alle artister er like viktig for meg. Om de er lokale – nasjonale eller internationale så bestrever jeg meg til å gjøre mitt beste for at artisten skal kunne presentere sin musikk på best mulig måte.

Jeg føler det som et stort ansvar å være lydtekniker og godt samarbeid er nøkkelen til å lykkes.

Det må også sies at det å jobbe med barn og ungdom alltid er inspirerende.

Det har blitt flere 10-talls turner opp og ned Norge. Har også turnert Sverige og Danmark, men skulle jeg trekke frem en så måtte det bli en turne i England med Jonas Fjeld Band på slutten av syttitallet.

Ellers kan det nevnes navn som Jahn Teigen – Terje Rypdal – Brass Brothers – Karin Krogh osv. osv. Har også hatt lydansvar for Barnetimetanten Kirsten Langbo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Åshild Martinsen Brygfjeld - konferansier og nettredaktør

 

Åshild har spiller saksofon, og har fått på musikklinja ved Mosjøen Videregående Skole. Hun har vært med i band som ShowTime, Gilles ShowBand, Nordnorsk Ungdomsstorband og Arvid Martinsen Band ved en rekke anledninger. Hun går nå på lærerskolen i Nesna

 

Under Sjøgata Live stiller hun som konferansier på Kulturverkstedet, og er for andre året på rad nettredaktør for Sjøgata Lives nettside.

Sjøgata Live musikkfestival musikk festival kultur konserter rock pop jazz klassisk band korps kor sang barn ungdom vinter aktiviteter Mosjøen Vefsn Mo i Rana Sandnessjøen Brønnøysund Helgeland
web: info helgeland | design: helgeland sparebank - marked