HOVEDSPONSOR

 

ANDRE SPONSORER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artister, Sjøgata Live 2014

 

Anita Skorgan

Anita Skorgan har vært kjent i norsk musikkliv fra hun var veldig ung, da først som pianist og senere som komponist av kjente poplåter som Casanova (Melodi Grand Prix, 1977) og Oliver (Melodi Grand Prix, 1979). Hun komponerte også musikken til "For vår jord" om Karoline Krüger sang i Melodi Grand Prix (1988). Anita fikk også Spellemannsprisen i 1979 for platen "Ingen vei tilbake" og Gammelengprisen i 1991. Hun startet også bandet The QueenBees og sang med på Jahn Teigens kjempepopulære låter som "Adieu" og "Friendly". Anita Skorgan deltok også i TV2s kjempepopulære program Hver gang vi møtes. I år lanserte hun sin siste CD; "La høsten være som den er".

Sjøgata Live 2014 er veldig stolte av å kunne presentere selveste Anita Skorgan på Fru Haugans Hotel med konsert fredag 7. februar under festivalen. Musikerne hun har med seg er fra Helgeland og er kjent fra både nasjonale og internasjonale konsertscener, radio, TV, festivaler, utallige CD-produksjoner også med internasjonale artister. Begge spilte med Nik Kershaw på Mjaavatnbrygga under 2013-festivalen. Vi snakker om Jon-Wily Rydningen (keyboards, komponist og produsent) og Børge Petersen-Øverleir (gitarer, komponist og produsent).

Se konsert/program om Anita Skorgan fra NRK1, Studio 1 (04.12.2013) her

 

Anita Skorgan m/band spiller på Fru Haugans Hotel fredag 7. februar kl 20.00

Hun skal også undervise på masterclass/seminar for sangere og vokalister lørdag 8. februar fra kl 10.00-15.00

på musikklinja, Mosjøen Videregående Skole avd. sentrum

 

 

 

 

Reidar Larsen / festivalartist

"Norges ukronede blueskonge" eller "Mr.Blues" har han blitt kalt, denne viltre musikeren fra Stavanger som er festivalartist på Sjøgata Live 2014. Vi snakker selvfølgelig om landets største bluesartist, den 58-årige sangeren, pianisten og komponisten Reidar Larsen.

Han har flere ganger gjestet Mosjøen helt fra Tippen Intim sine dager og har sitt trofaste bluespublikum her på Helgeland. Reidar larsen var med og startet rockebandet Stavangerensamblet. Etter en forespørsel fra Stavanger Jazzklubb i 1980 startet han opp Reidar Larsen Blues Kvartett, og i 1982 kom soloalbumet "I'm A Bluesman" og har siden gitt ut 10 studioalbum og to livealbum. 

Reidar Larsen er nå ansatt som lyd- og medialærer på Bergland Vidergående Skole i Rogaland. Vi i Sjøgata Live 2014 er veldig fornøyd med å få denne suverene bluesmusikeren til festivalen i med flere opptredener både fredag og lørdag.

I tillegg har han et samarbeid/turnékonsept sammen med Terje Tysland som også blir presentert under årets festival.


Reidar Larsen spiller på:

                                                                                                     - Garasjepuben fredag 7.februar kl.23.00 sammen med trønderrockeren Terje Tysland 

                                                                                        

 

-  Kulturverkstedet fredag 7.februar - Blues Night     kl.24.00 alene med et flygel

 

 - Fru Haugans Hotel lørdag 8. februar kl 21.00-22.30 sammen med Terje Tysland

 

 

 

 

 

Terje Tysland / festivalartist

"I skyggen av hatt og frakk" er en perfekt beskrivelse av den andre festivalartisten på Sjøgata Live 2014, nemlig en av trønderrockernes opphavsmenn - Terje Tysland. Han gjestet Mosjøen og Kippermoen de første ganger med gode gamle Prudence (med bl.a. Åge Alexandersen) og flere ganger senere som soloartist. Terje Tysland fra Namsos er i sitt 62. år stadig på farten med konserter, turneer og publikum stiller opp.

Han har spilt inn 18 studioalbum, fem samlealbum og nærmer seg en million solgte album og CD-er gjennom en fantastisk lang karrierre. Tekstene hans handler ofte om øl, bannskap og et levd liv der en sier rett ut hva som gjelder. I tillegg synger, spiller han gitar og trekkspill.

Hans trofaste publikum har alltid elsket han og etterhvert har musikerjournalistene trykket ham til sitt bryst. Spesielt etter hans nest siste CD som heter "Liddeli bra".

Det er stor stas for Sjøgata Live 2014 å kunne presentere Terje Tysland med solokonsert og i tospann med Reidar Larsen som han også turnerer med. I to dager til ende...

 

 

Terje Tysland & Reidar Larsen spiller på

 

- Garasjepuben fredag 7. februar kl 23.00- 24.00

  

- Fru Haugans Hotel lørdag 8. februar kl 21.00- 22.30

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Reidar Larsen og Terje Tysland

Duokonsert på Fru Haugans Hotel!

To av landets fremste artister i en årrekke

på samme scene - samtidig!

 

Duoen spiller på Fru Haugans Hotel

lørdag 8. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunnar Pedersen

Gunnar Pedersen er en bauta i norsk musikkliv og en veldig spesiell gitarist med sin egen identitet og stil. Han er finnmarking så det holder og lærte seg å spille gitar som 10-åring i pinsemenigheten Sion i Båtsfjord. Gunnar flyttet til Brønnøysund i 1977, hvor han spilte i Torghatten Band. Han er nok mest kjent for sitt unike gitarspill i rockebandet Sambandethvor han har spilt sammen med Åge Alexandersen siden 1981, men har også spilt inn plater med bl.a. Halvdan Sivertsen, Busserulls, Hans Rotmo, Hilde Heltberg, Bjørn Afzelius og selvfølgelig Åge Alexandersen. Dessuten står han bak Norges mest kjente og vakre gitarsolo på Åge Alexandersens "Lys og varme".

Sjøgata Live 2014 er veldig glade for å kunne presentere Gunnar Pedersen for publikum med hans eget repertoar.

 

musikere

Gunnar Pedersen     -  gitarer/sang 

Arne Flatmo              -  gitar

Freddy Aspmark       -  sang

Odd Arne Eiterjord    - elbass

Roger Svartvatn       -  trommer

 

Gunnar Pedersen m/band spiller på Gilles Café & Musikk

lørdag 8. februar kl 20.00

 

 

 

 

 

 

Gilleprisen 2014:

PAYBACK-KONSERT med prisvinnerne

Mathias og Magnus Molund Indergård

Magnus og Mathias er to brødre som siden ung alder har bidratt aktivt til Mosjøens musikkmiljø. Etter mange år som aktive musikere i blant annet korps, band, storband og orkester fikk de fjorårets Gillepris for sin mangeårige innsats. I henhold til Gilleprisens statutter må de presentere en payback-konsert ett år etter prisutdelingen som var på Sjøgata Live i fjor. Brødrene Indergård byr da på denne konserten på Gilles under Sjøgata Live- 2014. Repertoaret for konserten kan beskrives som en fellesnevner for karenes musikkinteresse, og vil i stor grad ta utgangspunkt i hardrock og metal fra 70-tallet og frem til i dag.

 

foto: Ole Martin Wold

 

musikere

- Mathias Molund Indergård – vokal og gitar

- Magnus Molund Indergård – bass

- Roger Einmo                        – gitar

- Martin Fjellseth                   – trommer

 

Brødrene Molund Indergård spiller sin payback-konsert på Gilles Cafe  & Musikk torsdag 6. februar kl 21.00

 

 

 

 

 

Arctic Landscape

"ARCTIC LANDSCAPE OG TRIBUTE TO BJÖRN J:SON LINDH"

Morten Mortensen gjester Sjøgata Live for tredje gang, denne gang med programmet "Artctic Landscape" som er en musikalsk hyllest til nordnorsk natur, og en  Jetribute to Björn J:son Lindh.

Første del av konserten blir en hyllest til den svenske fløytisten og komponisten Björn J:son Lindh som døde 21. desember 2013. Lindh hadde sin storhetstid på 70-tallet med sine plater "Ramadan, Cous Cous". Mange husker nok også hans fløytesolo på "One Nigth in Bangkok" fra musicalen Chess.

Andre halvdel presenteres utdrag fra "Arctic Landscape", denne gang med fløyteelever fra Vefsn kulturskole.

 

Morten Mortensen født i Mosjøen. Studerte ved Barratt Dues Musikkinstitutt under Andrew Cunningham og professor Ørnulf Gulbrandsen. Konserter for rikskonsertene med ny-musikkproduksjoner rettet mot barn. Frilanser ved Nationalteatertet og Det Norske teater i perioden 1990-97.

Timelærer i ved Barratt Dues Musikkinstitutt perioden 1991-96. Deltatt på en rekke festivaler med ny-musikkensemblet Orpheus. Produksjoner for Den kulturelle skolesekken med Trio Mythos. Forfatter bak lærebokserien "Jeg spiller det jeg hører" og "Spill Fløyte". Aktiv som foredragsholder med temaet "moderne undervisningsmetoder for barn", og "Jeg spiller det jeg hører". Er spesielt opptatt av å fremme moderne musikk for barn gjennom nye undervisningsmetoder i kulturskoler.

 

musikere

Sigurd Tverrå    - gitarer

Erlend Bjørnå    - bass

Fred Endresen   - keyboard/synth

Finn Evensen (fra Bjelleklang) - div instrumenter

Saska Svijanovic - fløyte

Martin Fjellseth - trommer

Fløyteelever og elever fra Vefsn kulturskole

 

Arctic Landscape spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 16.00.

 

 

 

 

 

Børge Petersen-Øverleir

Børge Petersen-Øverleir, født 1967 og er fra Korgen og Leirskardalen, men er vel mest kjent som Bodø-væring da han flyttet dit i ung alder. Han har vært profesjonell musiker siden 1990. Har vært med på flere hundre plateinnspillinger med artister som Kurt Nilsen, Halvdan Sivertsen og Maria Mena. Som turné-musiker har han spilt med alt fra Bjørn Eidsvåg og Arild Andersen til Madcon. De siste årene har han spilt i Tyskland og Østerrike med Rebekka Bakken og hennes band, og er for tiden fast gitarist i NRK TV-progammet Beat for Beat. Børge spilte også med Nik Kershaw på Mjaavatnbrygga på fjorårets festival og han har også en solistisk rolle på CD-en "Spor av Arvid Martinsen" som lanseres under Sjøgata Live 2014.

 

Børge Petersen-Øverleir spiller sammen med Anita Skorgan på Fru Haugans Hotel fredag 7. februar kl 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Claque

Hardtslående rockeband fra Korgen.

Bandet spiller coverlåter av bl.a. 3 Doors Down, Clutch, Danko Jones og Kamchatka.

 

musikere

Vegar Nilssen      - vokal

Rune Ervik           - gitar

Runar Fagereng  - gitar

Johan Reinamo   - bass

Sturla Brendmo  - trommer

 

Claque spiller på Garasjepuben

fredag 7. februar kl 00.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirt Inc.

"Sannheten svir... veldig ofte", sier vokalist og mosjø-væring Lars Eriko. "Men du er nødt til å forholde deg til den for å komme noen vei videre". "Vi kjører en motorvei som blir smalere for hver dag som går, der stadig flere ikke passer inn i modellen og havner utenfor. Det spiller ingen rolle om vi har rød-grønn eller blå-blå regjering, en kan ikke ha ubegrenset vekst på en begrenset planet". Albumet som kom i november 2013 handler mye om nettopp dette.

Det er noe u-norsk over Oslo-bandet Dirt Inc. Siden starten i 2010 har de nazi-terpet på sammensveising av riff og melodier som sender tankene innerst, bakerst i CD-hylla. Til de nedstøvede platene vi alle har et forhold til, men som ingen på vorspielet tør å sette på før promillen har bikka 1,3. Klassikerne fra hardrockens 40 år lange historie.

Testosteron og twin-gitarer serveres med tekster rett fra levra når helvete braker løs på åpningssporet "American Psycho". Videre fortsetter gutta å pumpe ut feststemning i et rocke-eldorado uten pustepauser. Det høres ut som noen har rappet gitarriffene Slash gjemte unna til senere bruk i Guns N Roses, akkompagnert av en fresende frekk vokal, som gnir seg opp i trynet ditt og tar et morbid oppgjør med korrupte finansmenn, politikere og andre rævsleikere.

Så klassisk låter det, at noen vil påstå de trår inn i forbudt landskap, og langt vekk fra det man er vant å høre i dagens norske musikkscene. Dette er historien om fem innflyttere uten kontakter i byen, som vil lage et grisesvært Rock N Roll-band.

Og med musikalske preferanser som fort gir bransjefolk traumatiske våkenetter, har den derav egenfinansierte debuten blitt til via hasardiøs gambling på produsenter, studio og sound for å finne seg selv, fra bandets første session med superprodusent John Agnello (Madrugada, S.Høyem, Turbo) i Svenska Grammofonstudion Gøteborg, til Headgear Studios New York, via Laidback Studio på Grønland i Oslo , til en siste DIY innspillingssession på et værherjet grendehus på Sundøya i Nord-Norge sommeren 2013.

 

Dirt Inc. spiller på Garasjepuben lørdag 8. februar kl 23.00

 

 

 

 

 

Dirty Dolly

Dirty Dolly er et rockeband fra Korgen som ble etablert i 2010. Bandet spiller både cover- og selvlagde låter.

 

musikere

- Vokal       - Synne Bygdås

- Gitar         - Runar Fagereng

- Gitar         - Bjørn Einar Hjerpbakk

- Bass         - Sebastian Skaret Nilssen

- Trommer  - Jan Arild Hjerpbakk 

 

Dirty Dolly spiller på Garasjepuben

lørdag 8. februar kl 21.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drunken Sailors 

Bandet oppstod under Tiendebytte 2012 med utekonsert på kaia i Sjøgata og Garasjepuben. Dette fortsatte i 2013 og ideen om en mer fast trio var etablert. Drunken Sailors beveger seg musikalsk i område irsk/roots og festmusikk med sjel. Lydbildet er særpreget ved bruk av fele og munnspill.

Trioen har gjort spillejobber rundt om på Helgeland høsten 2013.

 

musikere

Stig Baadstø Nilsen       - vokal, gitar, stompbox

Lene Klaussen Bolstad - el-fele, perc, voc

Markus Ljøkjell             - gitar, munnspill, voc

 

 

The Drunken Sailors spiller på Garasjepuben lørdag 8. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma

Artisten Emma er ute med ny singel. Denne gangen har hun skrevet både melodi og tekst selv. Låta heter "Du", og er å få tak i på iTunes fra og med den 22. november. Låten går en liten seiersgang på NRK Nordland for tiden. Emma holder intimkonsert med blant annet den nye låten på Vikgården fredag 7. februar under Sjøgata Live.

 

Emma spiller på Vikgården fredag 7. februar kl 19.00 og 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Empty Dreams

Empty Dreams består av 7 voksne menn og ble startet som et band-prosjekt for voksne gjennom kulturskolen i Grane. Bandet fortsatte å øve og spille sammen, og har opptrådt ved flere arrangementer og ett av høydepunktene var som oppvarmingsband for Vassendgutane under Fiplingdalsmartnan i 2013.

 

musikere

 

Kjell Erik Gunnnarsen          - sang

Børge Hopen                         - gitar og sang

Gaute Fridheim:                   - gitar og sang

Bjørn Raymond Bjerkeseth - trommer

Joachim Engbakken:           - bass

Tom Vidar Svartvatn:          - gitar

Jim Roger Mikalsen:            - gitar

 

Empty Dreams spiller på Kulturverkstedet fredag 7. februar kl 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen Steffenrem

Ellen Steffenrem er en visesanger fra Drevja som har drevet med sang så lenge hun kan huske. Gitaren er en god følgesvenn og er stort sett med overalt! Ga i fjor ut CD-en "Hymne" med blant annet "Vefsnsommar'n" av faren, Einar Fagerheim. "Sangen til min by", som er signert Mette Haustreis og Raymond Enoksen, er også med på denne utgivelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernst & Jång

Ernst & Jång er en "voksen" akustisk bluesduo fra Mosjøen. Personene bak er Ernst Hegdal på gitar/vokal og Knut Hov på diverse gitarer. Bandet spiller bluesrelaterte coverlåter fra 20-tallet og frem til i dag. Kanskje overrasker Ernst & Jång med en gjesteartist under årets Sjøgata Live?

 

 

Ernst & Jång spiller på Kulturverkstedet fredag 7. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

Fem Fasonger

Coverband fra Korgen som ble opprettet høsten 2011. Vi spiller kjente rockelåter som får godfoten til å rocke!

 

musikere

- Ruben Brendmo          - vokal

- Lars Morgan Trongmo - gitar

- Hallgeir Holmslet         - gitar

- Ole Martin Hjerpbakk   - bass

- Petter Øren                 - trommer

 

Fem Fasonger spiller på Gilles Café & Musikk

lørdag 8. februar kl 17.00

 

 

 

 

 

 

Finn Evensen

Finn Evensen er 53 år, og tidligere åndelig overhode i vokalgruppa Bjelleklang. Han er nå rektor ved kulturskolen i Lørenskog.

Bakgrunn som musiker, pedagog, forfatter av bøker og tekster, artist, komponist, produsent og dirigent.
Han er på plass i Sjøgata Live sammen med kollega Morten Mortensen for å se nærmere på den nødvendige samspillet mellom ulike kulturkrefter, som sammen skaper en festival. Håpet er å bringe noen erfaringer med seg til hjemkommunen for om mulig å få til noe liknende.

 

Finn Evensen spiller sammen med Morten Mortensen på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 16.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunnar Høgseth

"Overtoner; info du ikke visste du ville ha!"

Gunnar Høgseth: dirigent, messingblåser, strupesanger og voiceover-artist.

 

Kanskje mest kjent fra kultbandet Misvær Ska-Forening, nå med ny karriere som overtone-/strupesanger!

Har bl.a gitt stemme til Nazi-zombie-sjefen Herzog i "Død snø", og synger på den nye CD-en til Arvid Martinsen.

 

Gunnar vil holde foredrag/konsert med overtoner som en rød tråd; hva er overtoner, hvordan synge overtonesang?

 

Hvordan får forskjellige instrumenter/stemmer sin klang, og hva kan man gjøre for å påvirke klangen?

Multiphonics, (å synge samtidig med at man spiller); hvordan gjøre det på div. instrumenter?

Dette, og mer til, vil bli belyst ved hjelp av Youtube-snutter og live demonstrasjon på diverse instrumenter,

fra nesefløyte, via usynlig munnharpe til kontrabass-trombone.

 

Gunnar Høgseth opptrer på Fru Haugans Hotel lørdag 8. februar kl 14.00

 

 

 

 

 

 

Hallvard Kjelen

Hallvard Kjelen er visesanger med forkjærlighet for melankolske stemninger og svensk visetradisjon.

 

Hallvard Kjelen spiller på Sjøgato Café og Restaurant fredag 7. februar kl. 19.00 og kl 22.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Petter Kaggerud

Hans Petter har vært en aktiv del av Mosjøens musikkliv helt siden midten av 80-tallet da han ble med som tangentmann i Mosjø-bandet Always An Answer. Samtidig startet et langvarig samarbeid med Stein Ivar Mortensen som over årene har resultert i forestillinger med musikk fra Elton John, Beatles, ABBA, samt en rekke forstillinger og filmmusikk under navnet "Tenne på musikk" i Mosjøen Kulturhus. I Always An Answer ble Hans Petter etter hvert låtskriver for bandet og midtveis på 90-tallet besto repertoaret av 50% selvskrevne låter hvorav de fleste ble gitt ut på soloalbumet "This Is The Time" i 2000. Året før ble albumet "Om ein dag eller to" utgitt med låter på vefsndialekt. Hans Petter har de siste 15 årene turnert over hele Norge som pianist og på hans konsert under Sjøgata Live fremføres kun Hans Petters egne låter med tekster på dialekt.

Hans Petter på YouTube

 

Hans Petter Kaggerud spiller på Kulturverkstedet fredag 7. februar kl 23.00

 

 

 

 

 

 

 

Hawkers

Hawkers startet opp rett etter at kruttrøyken hadde lagt seg fra feiringen av inngangen til 2011, og som en direkte følge av et annet bands beslutning om å gå i dvale på ubestemt tid. Men da både bassist og trommis i NamNamBand ville fortsette sin misjon med å spre god musikk rundt om på lokalene, fikk de med seg tre andre musikere og startet nytt prosjekt. Også disse karene er garvede musikere gjennom mange år på veiene.

Hawkers spiller blandet musikk som gjør seg like godt på danserestaurant, som på pub og bygdefest!

 

Karene i bandet er rene, ikke fullt så pene, men med god kroppslukt og heter:

 

- Åge Nilsen - bass, vokal og teknisk sjef.

   Spiller bl.a. på FENDER PRECISION Bass.

- Kjell Otto Grønvik - trommer og vokal

   Spiller på plasttrommer med modul fra Roland.

- Ronny Ravnå- tangenter og vokal. Spiller på Yamaha og Hammond.

- Roy Drevland- gitar, vokal og assisterende teknisk sjef. Spiller Fender og Gibson.

- Ole Kristian Eli- vokal, gitar, skrammel og presseansvarlig. Spiller på Ibanez.

  Alle vokalister bruker Shure-mikrofoner!

 

Hawkers spiller på Garasjepuben fredag 7. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

|Huge|

|Huge| ble publisert i 2012, som et resultat av sanger som John Gustav komponerte til andre formål.

John Gustav begynte som vokalist i et amatør-coverband i 2009 og har siden det vært en aktiv som tekstforfatter og musiker. Han reiste til Toppen Folkehøgskole i Nordland der han var i 2 år på bandlinja, og det var her |Huge| ble til.

I 2013 har prosjektet stort sett vært i en produksjonsfase, men begynner nå å bli klar for scenen.

Til nyåret skal |Huge| inn i studio for å spille inn en singel, somblir lansert på digitale medier som Spotify, iTunes etc..

Den kommer også i CD-format som blir solgt på konserter.

Denne CD-en vil dessverre ikke være klar i tide til Sjøgata Live. 

 

|Huge| spiller på

- Kulturverkstedet lørdag 8. kl 21.00

- Vikgården kl 19.00 og kl 22.00

 

 

 

 

 

iBand

iBand, et jenteband fra Mosjøen som består av Maiken Solvang, Marte Moe, Hedda Markussen, Anna Fauske og Birgitte Mikalsen. Bandet ble startet i januar 2013 og spiller variert pop-/rock-musikk fra blant annet Matt Corby og First Aid Kit. iBand har deltatt på UKM-festivalen i Larvik og har også vært oppvarmingsband for Åge og Sambandet.

 

iBand spiller konsert på Gilles Cafe & Musikk torsdag 6.februar kl.20.00 (før Gilleprisen deles ut..)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jazz Before Midnight..

"Jazz Before Midnight" besørges av Sjalg Wika med trioen "Gamle kjente". Sjalg spiller selv "pasjonert trompet". Med i trioen er hans tidligere kollega Øyvind Bergh på bass og Kåre Solheim på gitar. Kåre var en av de første Sjalg spilte til dans sammen med tilbake på femtitallet. For anledningen spiller de en dempet, intim utgave av standardlåter.

 

"Gamle kjente" spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 23.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John-Willy Rydningen

Sandnessjø-væringen John-Willy Rydningen er Anita Skorgans faste kapellmester, pianist og keyboardist. Han har de siste årene har gjestet både Mosjøen flere ganger i forbindelse med Lytt på Nytt-uka, Sjøgata Live-festivalen og Galleria Musikk. Han har jobbet som musiker og produsent i platestudio, TV, radio og på turneer for en rekke av våre fremste nasjonale og internasjonale artister i over 20 år, bl.a. Nik Kershaw under fjorårets Sjøgata Live-festival. Han er også produsent av CD-en "Spor av Arvid Martinsen", som lanseres under Sjøgata Live 2014.


John-Willy Rydningen spiller på Fru Haugans Hotel sammen med Anita Skorgan fredag 7. februar kl 20.00

De vil også undervise masterclass/seminar for sangere, vokalister og bandmusikere lørdag 8. februar på festivalen.

 

 foto: Miriam Ketting 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jørn Jeezy og Markus Ljøkjell

Jørn Jeezy og Markus Ljøkjell - et samarbeid som kom i gang etter en gjesteopptreden på Jørn Jeezys skive "Himmeln kan vent" (2013). Med forskjellig utøvende bakgrunn fra henholdsvis hiphop og bluesrock, fant de tonen med felles kjærlighet til akustisk roots/blues/rock generelt og Townes Van Zandt spesielt og bestemte seg for å utvide samarbeidet.

Første liveopptreden med konseptet var under Sjøgata Live i fjor. Siden den gang har det gått mye i studiojobbing og utvikling av materiale, med sporadiske opptredner for å holde liveformen på topp. Med tekster på dialekt og over røft akustisk komp lover vi en spennende lyrisk og musikalsk opplevelse.

 

foto: Johanna Martinsen Brygfjeld 

 

Jørn Jeezy og Markus Ljøkjell spiller

lørdag 8. februar kl 19.00

 


 

 

 

Korgen Skolemusikkorps 

Korgen Skolemusikkorps teller 47 medlemmer i alderen 8–19 år.

Korpset ble etablert i 1962, og har vært en sentral del av bygdas musikkliv i alle år.

De skal presentere et utvalg fra konserten "Lys i mørket" som de hadde i november.
Dirigent er Elisabeth Ødegård.

 

Trommeelever fra Hemnes Kulturskole sammen med deler av Helgeland Paradekorps og Ivo Kråkstad deltar med to innslag. Elevene er: Noah Karlberg, Isak Trongmo, David Trongmo, Benjamin Jørgensen, Sigurd Linvik, Ole Emil B. Tuven, Ole Bjarne Martinsen Brygfjeld, Karl- Magnus Cooper, Aron A. Gudmundsson.

 

 Spiller Fru Haugans Hotel lørdag 9. februar kl 15.00.

 

 

 

 

 

 

Kristine Solli Oppegaard

Kristine Solli Oppegaard er fra Sømna. Hun går sisteåret på musikklinja ved Mosjøen Videregående Skole og spiller trombone i mange forskjellige sammensetninger. Hun er for tiden opptatt med øving til prøvespill på forskjellige konservatorier og høgskoler. Bare hun har tid stiller hun opp og spiller med alt og alle.

 

Kristine Solli Oppegard spiller på åpningen av festivalen,

torsdag 6. februar kl 12.00 og sammen med  Gunnar Pedersen lørdag 8. februar kl 20.00 på Gilles Cafe & Musikk

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvintnes

Fire gutter fra verdens navle - Mosjøen, og en innvandrer fra Hattfjelldal. En av guttene er av den ekte Kvitnes-ætten og har nært slektskap til den store Messias, også kjent som Henning Kvitnes. De spiller et bredt utvalg av Henning Kvitnes' hits, mest fra perioden med Young Lords.

 

musikere:

 

- Erlend Bjørnå        - bass

 - Glenn Tustervatn - slagværk

- Markus Jensen      - vokal

- Joakim Jensen      - gitar

- Magnus Kvitnes    - gitar

 

Guttene er forøvrig 16-17 år og single!

 

Kvintnes spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livredd

Livredd er et rockeband fra Hemnes Kulturskole som har spilt sammen siden høsten 2013, og noen av musikerne spilte sammen i Hænghuvan. De var på Sjøgata Live i fjor og likeledes høstet stor applaus på Kulturnatta i Umeå. Disse unge guttene er rockemusikere med stor spilleglede og talent. Publikum kan glede seg!

 

musikere

- Markus Johansen Ørenvokalist,perkusjon

 - Thomas Marshall                  - elgitar

- Jørgen Hind Sørensen             -  elgitar

- Sigurd Larsen                              -  elgitar

- Håkon Monsen Valla              -  akustisk gitar

- Daniel Øvringmo                         -   keyboards

- Johan Hellem Grøttebø               -  elbass

- Ole Bjarne Martinsen Brygfjeld  -  trommer

 

Livredd spiller lørdag 8. februar kl 16.00 på Gilles Cafe & Musikk

(på samme konsert som ShowTime-Orkesteret)

 

foto: Anita Hartvigsen Ravn

 

 

 

 

Musikalske eventyr

med Åshild Pettersen og Saska Cvijanovic

De ønsker å formidle det de kaller "Musikalske eventyr" til barn i alle aldre.

Fortellingene deres er en viktig del av vår kulturarv, og tradisjonen for å fortelle kan være i ferd med å forsvinne til fordel for de visuelle formidlingsmediene. Ett av målene med prosjektet deres er å holde liv i fortellertradisjonene og formidle denne arven videre til nye generasjoner.

Med utgangspunkt i kjente og mindre kjente eventyr og fortellinger, har de jobbet fram noen små forestillinger tilpasset ulike aldersgrupper. De har satt musikk til fortellingene og vektlagt samspillet mellom musiker og forteller. De har også brukt noen teatrale virkemidler for å levendegjøre fortellingene.

 

Åshild Pettersen har en bachelor i drama og teater med videreutdanning i fortellerkunst. Hun jobber til daglig som regional sceneinstruktør i Indre Helgeland og kulturskolelærer ved Vefsn Kulturskole.

 

 

Saska Cvijanovic har en master i musikk fra Universitetet i Stavanger. Hun jobber til daglig som distriktsmusiker i Vefsn-Ensemblet og som kulturskolelærer ved Vefsn Kulturskole.

 

Åshild og Saska spiller på åpningen av festivalen, på Fruhaugans Hotel, torsdag 6. februar kl 13.00

 

 

 

 

 

 

Nils-Ole Finbak m/ venner

Nils-Ole Finbak er en låtskriver fra Korgen. Han har skrevet låter siden slutten av 70-tallet, men det er først de siste par årene at han har spilt dette materialet ute. Låtene ligger i en slags vise-/singer-songwriter-stil, sterkt influert av artister som Dan Fogelberg, Jackson Browne og James Taylor. Noen sanger er skrevet på engelsk, andre (som f.eks. "Natt på Helgeland") er skrevet på Korgen-dialekt ispedd et og annet Bodø-uttrykk (nesten 20 år i Bodø har satt sine spor). Med seg på vokal har han Malin Nerleir, og sammen med venner fra Korgen-/Hemnes-distriktet presenterer de noe av dette materialet, låter de har skrevet sammen og andre mer eller mindre kjente sanger i en slags visestil.

 

musikere, f.v. på bildet

Lars Kristian Sjøvold: Trommer

Nils-Ole Finbak: Vokal, Piano

Ketil Levang: Gitar

Malin Nerleir: Vokal

Jon Halvar Hjerpbakk: Bass

Ståle Korsnes: Gitar (ikke tilstede)

Nils-Ole og Malins musikk kan finnes på Spotify. Her er også Nils-Oles instrumentalmusikk bredt representert.

 

Nils-Ole Finbak m/ venner spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 20.00

 

 

 

 

 

 

No Sixpack

No Sixpack er bandet som aldri skulle være et band!

Bandet ble dannet som en One Night Happening - til Bysprinten i Mosjøen våren 2013. Da skulle de stå for underholdningen på Garasjepuben i byens stolthet nummer 1; Sjøgata. Etter dette skulle medlemmene gå hver til sitt, etablerte band som hadde hver sin suksess. Men slik ble det ikke!

No Sixpack fikk umiddelbar suksess, noe som igjen ga medlemmene blod på tann. 

Etter litt uskiftninger og endringer, ser dagens besetning slik ut:

 

 - Bård Otto Nystad

Bandets rytmegitarist. I tillegg er han en av to hovedvokalister. Han planker rytmen like stødig som en ensom rytter, der han stødig og taktfast rir over prærien på sin stolte ganger! Bård har spilt i like mange band som i antall år han har spilt; ca 100!

 

- Birger Sjøvoll:

Birger er postmann på sykkel og på sykkel må man være stødig! Dette høres også på hans stødige bass! Som en liten klippe av granitt står han der med bassen og holder de andre på rett kjøl. Eller kanskje det var alle bårene han så under oppveksten ved Vefsnfjordens bredde, som fikk frem denne stødigheten? Birger er også korelærling og vil nok en dag kore mer!

 

- Roy Drevland:

Med langt hår og skjegg er nok Roy bandets The Eagles-alibi! Men du verden for en gitarist! Han spiller like godt gode countryriff, som han slenger innom gammelrock så det griner. I tillegg korer han og er aldri sur og grinete! Og i likhet med Bård; så kan man aldri vite om han pønsker på noe eller ikke! Han har også bandets beste utsikt!

 

- Svein Kleiven:

Svein er bandets kinderegg! Han spiller hva det enn skal være! Men i No Sixpack trakterer han tangentinstrumenter. I tillegg korer han ved anledning! Svein er den som belærer oss andre og gjør musikken bedre! Men både smil, latter og kommentarer sitter løst!

 

- Ole Kristian Eli:

Bandets trommeslager og hovedvokalist nummer 2. Kjører hardt på og prøver på å være stødig som grunnfjellet! Trives litt i bakgrunnen, men er snar med å komme seg i spotlighten når anledningen byr seg!

 

Dette er No Sixpack! Navnet på bandet kommer av deres vakre ballettkropper, kropper kun en mor kan bli glad i! Men guttene er glade og blide og lett og holde ren!

Repertoaret består stort sett av country av gammel og ny type, gammelpop og gammelrock!

 

No Sixpack spiller på Garaasjepuben lørdag 8. februar kl 00.30.

 

 

 

 

 

 

Once Again

... är namnet på ett band från Sorsele och Storuman. Vi älskar musiken från 60- och 70 talen, särskilt det som doftar av Motown och soul.

ONCE AGAIN består av en sånggrupp, blåssektion och komp. Vi har under detta namn spelat tillsammans sedan 2005 och medlemmarna har genom åren ägnat sig åt nästan alla tänkbara musikgenrer. Några av oss har också gedigna musikutbildningar i botten, men numera spelar alla enbart på fritiden.

 

Repertoaren är i huvudsak covers på låtar av bl.a. James Brown, The Supreemes, Wilson Pickett, Sam & Dave, Dusty Springfield, Tina Turner m.fl. Ni kommer att känna igen de flesta av låtarna och de är också sköna att dansa till. Vi spelar även flera instrumentala klassiker.

Dans, festival eller show, ONCE AGAIN fungerar i alla sammanhang och vi sätter gärna ihop ett program för just Er. Låt er inte avskräckas av att orkestern är stor, våra ekonomiska anspråk är ganska blygsamma.

Jonas Hägglund SÅNG Rune Einarsson BAS Duncan Kemp BARYTONSAX

Lina Jonsson SÅNG Mante Hedman KLAVIATUR Thomas Lindberg TRUMPET

Kristina Nilson SÅNG Jan Sandberg TRUMMOR Gunnar Sundin TENORSAX

Ulrika Rådström SÅNG L-E Sundqvist GITARR

På den bifogade cd:n har vi sammanställt lite musik från de senaste årens framträdanden.

 

Once Again spiller på Gilles Café & Musikk både fredag 7. og lørdag 8. februar kl 23.00

 

 

 

 

 

 

Pumpin' the Lows

Pumpin' the Lows er et rockeband fra Hemnesberget som spiller egenprodusert rock, inspirert av 70- og 80-tallet.

 

musikere

- Nadia Bjørkheim  - vokal

- Tora Bang Drage  - gitar, vokal

- Tone Drage           - bass

- Håvar Trettbakk   - trommer

 

Pumpin' the Lows spiller på Gilles Café & Musikk

lørdag 8. februar kl 21.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roger Svartvatn

Roger Svartvatn er 44 år, om kommer fra Trofors. Han har spilt trommer i mange forskjellige sammenhenger og spilt med mange helgelendinger opp igjennom årene som Bjørn Jens, Emma, OJ Hanssen og i Dansebandet MIX i 22 år. Har de siste 15 årene spilt mye country, sammen med bl.a. Ottar Big Hand, Cato Sanden og Tore Andersen for å nevne noen. Har også hatt forskjellige andre band som Billy Hill Band og Gone Country som fremdeles eksisterer. Startet i 2013 i Too Far Gone og har turnert med dem det siste året. Han har også det siste året hatt noen spillinger ilag med Gunnar Pedersen i forskjellige sammenhenger.


Roger Svartvatn spiller med Gunnar Pedersen

på Gilles Cafe & Musikk lørdag 8.februar kl.20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rune Erviks Tribute Band

Rune Ervik (23) er født og oppvokst i Korgen, og begynte som 9-åring å spille gitar i Hemnes Kulturskole. Senere har han gått på musikklinja ved Mosjøen Videregående Skole, og har spilt i mange ulike sammenhenger og band. I år stiller han med eget bluesrock-prosjekt satt sammen for anledningen, samt som gitarist i bandet Claque. Gled deg til å høre en suveren gitarist og et rått band i kjente låter av bl.a. Jimi Hendrix og Steve Ray Vaughan.

 

musikere

Rune Ervik                                      -  elgitar

Sten Oddvar "Snåddvar" Solhaug   -  vokal

Odd Arne "Oddis" Eiterjord             -  elbass

Kjell Ervik (far til Rune)                   -   trommer

 

Rune Erviks TributeBand spiller på Gilles Cafè & Musikk lørdag 8. februar kl.22.00

 

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show Time-orkesteret

 

ShowTime-Orkesteret består av musikere med base i Korgen og Hemnes Kulturskole og skifter størrelse på besetningen etter oppdragets art. Orkesteret har spilt nesten overalt på Helgeland fra festivaler, samfunnshus, kulturhus, kirker ogklubbjobber til eventjobber for næringslivet. Orkesteret har også hatt konserter i Harstad på Festspillene i Nord-Norge, Vinterfestuka i Narvik, Fauske, Kjøpsvik, Hemnesjazz , Korgen Rock & Reunion-festival og på Herøy-dagene. ShowTime-Orkesteret har også kompet artister som bl.a. Sandra Lyng Haugen, Sigrid Pauline Brennhaug, Rene Andersen, Jan Høiland og country-artisten Emma. ShowTime-Orkesteret har som hovedfokus å hjelpe, tilrettelegge og konsertere med våre unge sang-og instrumentaltalenter. Bandets fokus har gjennom 19 år bidratt til at mange unge musikere harmusikk som yrke og bi-næring.. Orkesterets største oppgave i så måte var IDOL Helgeland arrangert av Helgeland Sparebank i 2004. På denne konserten under Sjøgata Live -2014, får du bl.a. høre en egenkomponert låt av to unge jenter fra Hemnes kulturskole, Veronika Axelsen Lillevold og Ellen Fjelldal Lien (se bildet til venstre). I tillegg presenterer ShowTime-Orkesteret sine "nyansatte fire unge vokalister"  Emma Marshall, Sigrid Marie Rydsaa, Helene Tora Ravn og Anna Anita Yaskiv (Norske Talenter i 2012). De fremfører bl.a. Anita Skorgan´s store hit Oliver, den nye og ferske Sjøgata Live-låta og et par gospel/blues låter som virkelig trøkker på. Kom Å HørPå!!

 

musikere

Christin Eriksen/Emma Marshall   -  piano/keyboards

Johan Reinåmo Olsson                   -   elbass

Ivo Kråkstad                                    -   trommer

Sara Brygfjeld                                 -    altsax

Arvid Martinsen                               -   gitar og musikalsk leder

 

solister:

- Veronika Axelsen Lillevold

- Ellen Fjelldal Lien

- Sigrid Marie Rydsaa

- Emma Marshall

- Anna Anita Yaskiv

- Helene Tora Ravn

foto: Anita Hartvigsen Ravn

 

ShowTime-Orkesteret med unge sangsolister spiller på Giles Cafe & Musikk lørdag 8. februar kl 16.00 

 

 

 

Styggpose

Styggpose er et band fra Bleikvasslia som spiller "skittenrock".

 

Bandet har spilt sammen i en mannsalder.

 

musikere
- Robin Flostrand 
         - gitar
- Raymond Fagerbakk   - trommer/vokal

- Tommy Oksfjellelv      - bass

- Kai Donald Fagerbakk  - vokal/gitar

 

Styggpose spiller på Gilles Cafe & Musikk

fredag 7. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styrke 12

Styrke 12 er et coverband fra Mosjøen som ble dannet høsten 2010. De spiller musikk med høy allsangfaktor og elsker å lage liv på scenen. De spiller låter fra sin ungdom på 80- og 90-tallet, og har et bredt repertoar med låter fra bl.a. CC-Cowboys, Def Leppard, Bon Jovi, DumDum Boys, Stage Dolls, Gary Moore, Kent og Gasolin. Styrke 12 har vært med på samtlige av Sjøgata Live-festivaler.

 

musikere

- Kurt Ove Mikalsen - vokal

- Roger Nyland - gitar

- Viggo Gjendahl - gitar

- Harald Solbakk - bass

- Bjørn Sæterstad - trommer

 

Styrke 12 spiller på Gilles Café & Musikk fredag 7. februar klokken 01.00

 

 

 

 

 

 

The Shades

Svein Murbræch og Frank Johansen The Shades på 60-tallet, og har etter at Svein reiste fra Mosjøen etter skolen kun spilt sammen én gang. I dag har vi med Steinar Schrøder på bass, Arne Hatten på trommer og Jan Johnsen på rytmegitar. I tilleg har vi hatt Jan Otervik, alias Johnny Hill, som vokalist, om han blir med denne gangen er usikkert. Det bandet spiller i hovedsak er Shadows-låter, noe Clff Richard og ellers 60-tallslåter. Bandet lover høy nostalgifaktor!

 

The Shades spiller på Gilles Café & Musikk, lørdag 8. februar kl 14.00

 

 

 

 

 

Time to Shine

Time to Shine består av fire jenter på 17 og 18 år fra Drevja, Mosjøen, Sandnessjøen og Hattfjelldalen. De inviterer til en rolig og stemningsfull sangaften på Kulturverkstedet. Med på gitar er Magnus Johan Nufsfjord Kvitnes. Jentene har tidligere i høst hatt suksess med konsert på Gilles Café & Musikk.

 

 

sangere

- Lotte Lise Leknes

- Julie Myrflott

- Christine Bukten

- Dina Konradsen

 

Time to Shine spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trubaduren "Dokkers" - Trond Steinar Johansen

Trond Steinar Johansen startet sin vei mot musikken som visesanger tidlig på 70-tallet i visegruppa TTB fra Hammerfest. Han flyttet til Trondheim i 1976 og kom da inn i et pop-/rock-miljø, og var med i en del lokale band som gitarist og vokalist. Han reiste på heltid med bandet Wolfgang som vokalist i 1978-79. Han kom til Mosjøen i 1991 og var med og startet bandet Herringen Brothers i 1997 og var med der som gitarist og vokalist fram til 2014.

Trond Steinar spiller livat musikk for folk i alle aldre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vefsn-Ensemblet

Vefsn-Ensemblet er Vefsn kommunes faste profesjonelle ensemble som i dag teller 7 musikere med Mosjøen som base. Ensemblet har eksistert siden 1991 og består i dag av fløyte, klarinett, horn, trompet, fiolin, cello og piano. Ensemblets sammensetning er i stor grad styrt av kulturskolens undervisningsbehov. De har faste ukentlige konserter ved siden av konsertreisevirksomhet. Som innleide støttespillere deltar ensemblet ved operaoppsetninger, oratorieframføringer, orkesterkonserter samt kammerkonserter av ulike slag. Ensemblet har også et utstrakt samarbeid med landsdelsmusikerne i Nordland og distriktsmusikerne i Bodø, Mo i Rana, Nesna og Brønnøysund.

Siden 1998 har Vefsn-Ensemblet hatt sin egen festival - "Musikkfest i Tiendebytte", som gjennomføres hvert år rundt september.

 

Vefsn-Ensemblet er drivkraften i "Lytt på nytt - veko". Denne festivalen med fokus på samtidsmusikk gjennomføres i samarbeid med musikklinja ved Mosjøen videregående skole, Norges Musikkhøgskole, NTNU, Ny Musikk og Helgeland Sinfonietta. Dette er definert som et regionalt utviklingsprosjekt.

 

 

Ensemblet har også vært drivkraften bak opprettelsen av Helgeland Sinfonietta som har årlig flere større egenproduksjoner med stor spennvidde. I 2006 var Sinfoniettaen invitert til Mountain Film Festival i Skottland hvor stumfilmen ”Markens grøde” ble vist, ledsaget av den originale filmmusikken til Leif Halvorsen. Sommeren 2009 turnerte Helgeland Sinfonietta i Serbia med "Markens grøde" og bidro med egen forestilling under åpningen av Hamsunsenteret på Hamarøy.

 

 

Medlemmer av Vefsn-Ensemblet er også lærer– og organisasjonsressurs ved Toppen Internasjonale Sommermusikkskole. Dette facner både en internasjonal sommermusikkskole og en musikkfestival og er Nord-Norges største musikkarrangement for barn og unge i sitt slag.

 

 

Siden høsten 2009 er den nederlandske sopranen Suzan Erens tilknyttet Vefsn-Ensemblet. Flere operaprosjekter og plateinnspilling er under planlegging. Våren 2013 har Vefsn-Ensemblet vært med på Arvid Martinsens plateinnspilling "Spor av Arvid Martinsen".

 

 

Under konserten på Sjøgata Live disker Vefsn-Ensemblet opp med Astor Piazzollas "Årstidene" og "Tango Seis".

 

Vefsn-Ensemblet spiller på Kulturverkstedet fredag 7. februar kl 12.00

 

 

 

 

 

 

Vidar Rønning

Vidar Rønning har spilt i forskjellige slags band opp gjennom årene. Han er i tillegg til maskinkjører og reparatør utdannet lærer med bachelor i musikkvitenskap fra HiNe og HiNT. Han var også utvekslingsstudent til T.E.I of Epirus i Hellas der jeg fikk litt innblik i gresk og makedonsk tradisjonsmusikk. Jeg har skrevet musikk igjennom flere år men aldri tatt steget til utgivelse før min første utgivelse i 2012. Albumet "Røst" ble til i Lydhagen Studio hos hans venn og musikalske mentor Tony Waade. Med på innspillingene var bl.a. Vidar Mehus og Tom Juliussen. Resten av besetningen på plata er innleide musikere etter tips og råd fra Tony. Han prøvde å få til et album med spredt sjanger som på en måte skulle beskrive variasjon av naturen, mennesket og klimaet på Helgeland.

 

Med seg på Sjøgata Live har har han gitarist Anders Viksjø fra Mo i Rana. Et ungt og lovende talent som har undervist og spilt i forskjellige oppsetninger på Mo og omegn. Han vil presentere låter fra plata samt nye låter som er kommet i kjølvannet av et fruktbart og artig samarbeid med unge Herr Viksjø.

 

Vidar Rønning spiller på Garasjepuben fredag 7. februar kl 21.00

 

 

 

 

WE Love YOU

WE Love YOU er en nyoppstartet trio som består av tre jenter som ønsket å gjøre en konsert sammen. Navnet er tvetydig, og viser til kjærligheten både til låtene og publikum. Konserten vil bestå av låter de vokste opp med, og som har satt seg som gode barndomsminner.

 

Christin Eriksen

Christin har gjennom mange år vært aktiv i musikkmiljøet i Mosjøen.

Hun liker seg såvel på en klassisk scene, som i pop-/rockeband, men aller mest som akkompagnatør.

Hun har bl.a. vært med i utallige forestillinger i Kulturhuset. Hun jobber til daglig som kulturskolelærer i Vefsn Kulturskole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johanna Martinsen Brygfjeld

Johanna holdt på med billedkunst den første halvdelen av livet sitt, men da hun skulle velge skole fant hun ut at hun ville lære seg og synge. Hun begynte da på musikklinja i Mosjøen og ble medlem av jentegruppa Jentenes Aften som sammen satte opp et show i Mosjøen Kulturhus. Johanna arrangerer måndlige "Studentaftener" for studentene i Mosjøen, er også fast medlem i Arvid Martinsen Band og nå WE Love YOU.

 

 

 

 

 

 

 

 

Åshild Martinsen Brygfjeld

Åshild er vokst opp med musikk. Hun begynte i Hemnes Kulturskole allerede som 6-åring, da på fløyte. Etter to år skjønte hun at saksofon var veien å gå. Hun har gått på musikklinja ved Mosjøen Videregående Skole, og har vært med i Korgen Skolemusikkorps, Show Time-orkesteret, DIOC Big Band, Nordnorsk Ungdomsstorband pluss diverse prosjektband. Per idag er hun fast med i Hemnes Janitsjar, Arvid Martinsen Band og nå - WE Love YOU.

 

WE Love YOU spiller på Kulturverkstedet lørdag 8. februar kl 17.00

 

 

 

 

 

 

 

work@music

Vefsn Folkehøgskole - band og singer/songwriter

De 13 elevene i klassen har gjennom uka jobbet med et jazzprosjekt og avslutter med Jazzkafè på Gilles Café & Musikk.

 

work@music spiller på Gilles Café & Musikk fredag 7. februar kl 19.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterline

Waterline er et rockeband fra Mo i Rana. De har en forkjærlighet for den progressive rocken, men har også mer ”straight” rock på repertoaret. Ifølge bandet koste de seg veldig under Sjøgata Live i fjor, så da de ble spurt igjen i år var deikke i tvil. "Dette er et arrangement vi må være med på!", sier gutta i bandet.

Bandet består av karer med masse erfaring fra forskjellige band, og de siste åra har de altså spilt sammen i Waterline.

 

 

musikere
- Frode Henriksen
  - sang

- Tom Andersen      - gitar

- Odd Gunnar Moe   - trommer

- Øystein Lorentzen - bass

 

Waterline spiller på Gilles Café & Musikk fredag 7. februar kl 22.00

Sjøgata Live musikkfestival musikk festival kultur konserter rock pop jazz klassisk band korps kor sang barn ungdom vinter aktiviteter Mosjøen Vefsn Mo i Rana Sandnessjøen Brønnøysund Helgeland
web: info helgeland | design: helgeland sparebank - marked