HOVEDSPONSOR

 

ANDRE SPONSORER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferansierer på Sjøgata Live 2014

 

 

 

 

Gilles Café & Musikk

Frank Marstokk

Frank Marstokk spiller i det sagnomsuste rhythm'n blues-bandet Freak, som er Norges eldste nåspillende rockeband. I 1972 reiste de til København for å gjøre seg fete. Etterhvert begynte Frank i det danske bandet Laidback, som hadde en internasjonal hit med "Sunshine Reggae", og han ble boende i byen i 33 år. Han spilte trommer med bl.a. gitaristen Clas Yngström i det svenske rockebandet Sky High og har også vært turnerende musiker i Little Eden samt produsent i dette  bandet til Henning Kvitnes. 

Frank er også kjent som produsent og låtskriver. Han var med på oppbyggingen av plateselskapet MEGA RECORDS, og er involvert i sangskriver-workshopen "Song Island" i Danmark. 

Frank har eget hjemmestudio på Hemnesberget, der han produserer for sine egne band og for andre artister. Han blir også benyttet som musiker på Nordland Teater. Spiller fortsatt i Freak, der han også er tekstforfatter og låtskriver, og i sitt eget band, Marstokk's Mafia, som for tiden er aktuelt med nytt album, "Marstokk's Mafia Recordings, Vol. 1" (som i skrivende stund (uke 3) er ukas artist på NRK Nordland)

Frank Marstokk har tidligere vært konferansier bl.a. på Hemnes Jazz og Bluesfestival.

 

Frank Marstokk skal være konferansier på Gilles Café&Musikk hele fredag 7. og lørdag 8. februar fra kl 19.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Egil Trones Christiansen 

Egil Trones Christiansen er 14 år, og har til tross for sin unge alder drevet som konferansier i flere år. Egil har hatt flere oppdrag både i heimkommunen Hemnes, og i nabokommunen Vefsn. Egil deltok som konferansier i Ungdommens Kulturmønstring 2013, og gikk videre til fylkesfinalen i Bodø, og kvalifiserte seg videre til landsmønstringen i Sandefjord.

Andre oppdrag kan nevnes; fast konferansier for Korgen Skolekorps der han spiller trombone, konferansier under folkefest i Svaretbukta i Korgen, 17.-mai-taler i Korgen, konferansier under multikonserten "Ung i Vefsn", og konferansier i BrygfjelddalsEnsemblet.

Utenom dette går Egil i 9. klasse ved Korgen Sentralskole, han spiller trombone i kulturskolen i Hemnes og i Korgen Skolekorps, og trener fotball på hobbybasis.  

 

Egil Trones Christiansen skal være konferansier på Gilles Café&Musikk lørdag 8. februar fra kl 14.00-18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garasjepuben/Fru Haugans Hotel

Trond Indergård

Trond Indergård er først og fremst skolemann. Han har jobbet i skoleverket i over 30 år som lærer, inspektør og rektor. I tillegg to korte perioder i kulturskolene i Rana og Vefsn.

Som dirigent og trombonist har han vært innom det meste; alt fra opera og symfonisk musikk til jazz og dansemusikk.

Har ledet Mosjøen hornmusikk i 30 år, vært instruktør på en mengde kurs og seminarer og er for tiden også musikalsk leder for Granmoen Storband. Brukes også mye som konferansier; "Ja, jeg liker å stå på scenen".

Trond far til Magnus og Mathias, fjorårets vinnere av Gilleprisen - så eplene faller ikke langt fra stammen.

 

 

Trond Indergård skal være koneferansier  torsdag 6.februar kl.12.00 på Fru Haugans Hotel (åpningen av festivalen). Likeledes på Garasjepuben både fredag 7. og lørdag 8.februar

 

 

 

 

Christine Trones

Christine Trones er advokat med praksis i Mo i Rana, men er også tilknyttet NAV Hemnes.

Hun er kommunepolitiker og representerer Høyre i Hemnes Kommune, og er nå inne i sin 5. periode i kommunestyret. Hun er brennende engasjert i barn og unges oppvekstkår, og har vært sentral i utviklingen av Hemnes som kulturkommune.

I tillegg til å ta konferansieroppdrag er hun også mye brukt som toastmaster i private arrangementer som årsfester, brylluper og åremålsdager.

 

Christine Trones skal være konferansier på Fru Haugans Hotel fredag 7. og lørdag 8. februar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturverkstedet

Bjørn Einar Valla

Født i 1955 i Mo i Rana. Han fikk bachelorgraden ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), Steinkjer våren 1998, og arbeider for tiden i 50% stilling som regionleder i Helgeland Landbrukstjenester SA region Nord, og 50% stilling som sjåfør ved SB Nordlandsbuss.

 

Hans bidrag til kulturlivet er stort sett som bussjåfør for korps og andre grupper. Han arrangerer også årlige turer til Umeå Jazzfestival (høsten) og til Trondheim Jazzfest (våren). I tillegg arrangerer han bygdeturer i nærmiljøet for kommunens innbyggere.

 

Bjørn Einar Valla skal være konferansier på Kulturverkstedet lørdag 8. februar fra kl 14.00-18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisabeth Ødegård

Elisabeth Ødegård er født 1966, og er fra Korgen.

Hun er utdannet fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Sagene Lærerhøgskole. Hun har jobbet i kulturskole og grunnskole siden 1987.

I musikklivet i Hemnes har hun sunget i kor og spilt i korps. Hun har dirigert Korgen Skolemusikkorps siden 1996, og hun er rektor for Hemnes Kulturskole.

 

Elisabeth Ødegård skal være konferansier på Kulturverkstedet lørdag 8. februar fra kl. 18.00

 

foto: Arne Forbord/Rana Blad

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen Agnete Brygfjeld

Ellen Agnete Brygfjeld er fra Brygfjelddalen i Hemnes. Hun har jobbet i kulissene i kulturlivet på Helgeland i over 20 år.

Hun er en kjent lokal tekstforfatter, og en av hennes store oppgaver var fjorårets julekonsertturne med BrygfjelddalsEnsemblet, der skrev hun nesten alle sangtekstene, selve julehistorien og diktene. Ellen Agnete skrev også sangtekstene til musikalen Heming Unge i Mosjøen Kulturhus (2010), der hennes samboer Arvid Martinsen komponerte musikken. Hun skriver tekstene til nesten all musikken hans. Hun har i tillegg forfattet statuttene for utdelingen av Gilleprisen som årlig deles ut under Sjøgata Live. Hun hadde konferansierdebut under  "Sommerkonsertene i Brygfjelddalen" sommeren 2013.

 

Ellen Agnete Brygfjeld skal være konferansier på Kulturverkstedet fredag 7. februar fra kl 18.00

 

foto: Johanna Martinsen Brygfjeld

Sjøgata Live musikkfestival musikk festival kultur konserter rock pop jazz klassisk band korps kor sang barn ungdom vinter aktiviteter Mosjøen Vefsn Mo i Rana Sandnessjøen Brønnøysund Helgeland
web: info helgeland | design: helgeland sparebank - marked