HOVEDSPONSOR

 

ANDRE SPONSORER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artister 2015

 

 

 

Jørn Hoel

Jørn Hoel er en norsk sanger, gitarist og komponist. Han synger like særpreget og sensuelt på Tromsø-dialekt som på engelsk, og har et like godt grep om sine slagere fra 80-tallet som den latinamerikanske musikken, til tross for at han ikke er latinamerikaner selv, men fra Nordens Paris. Han sang seg inn i musikkhistorien med låtene "Har en drøm" og "Ei hand å holde i" på 80-tallet.

Hoel har gjennom hele sin karriere samarbeidet mye med barndomsvennen Steinar Albrigtsen. I 1997 ga de ut sitt første album - "Get Together". Høsten 2007 ga han ut albumet "På grunn av dæ", som var hans første studioalbum på syv år. Høsten 2009 ga han og Albrigtsen ut albumet "Two Rivers One Road", som var duoens andre felles utgivelse.

Hoel deltok i NRK-serien Stjernekamp høsten 2014.

 

Fredag 6. februar kl 21.00 spiller Jørn Hoel konsert på

Fru Haugans Hotel i Mosjøen!

 

 

 

 

 

 

 

 

The Brazz Brothers

Klangsult og rytmetørst! Musikkglede og improvisasjonskunst!

Tre ganger brødre Førde og to ganger brødre Tafjord. Alle fra den lille øya Sula utenfor Ålesund. I tillegg: Kenneth Ekornes bak trommene. Der har du fenomenet The Brazz Brothers.

De startet den musikalske fergeturen ut i sin verden ved å skaffe seg en solid, klassisk musikerutdannelse, men de bestemt seg fort for å gå sin egne veier i et musikalsk landskap som for dem er grenseløst, vidåpent, rikt og uendelig stort. I løpet av sine imponerende 33 år i kontinuerlig bevegelse har de på reisen holdt over 3500 konserter i 36 land og gitt ut 20 cd plater.

 

The Brazz Brothers er en kollektiv tilstand mer enn det er et band. I samspill med musikere fra hele kloden jakter The Brazz Brothers på det menneskelige fellesspråket som lever i musikken. I dette bandet bor nemlig en permanent sult og en uslokkelig tørst etter nye groover og uhørte klangfarger.

 

Dette bandet kan oppleves lørdag 7. februar kl 21.00 på Fru Haugans Hotel!

 

 

 


 

Gillepris-vinneren 2014: Anna Fauske med venner

Anna Fauske er ei 16 år gammel jente og singer/songwriter fra Mosjøen. Hun har kommet til regionsfinalen i Bandwagon, og vært med på MGP jr 2013. Har også kommet til UKM-festivalen i Larvik 2013. I 2014 vant hun Gilleprisen for sin satsning på musikk, og i år har hun payback-konsert. Hun har med seg sju venner som utgjør band og koring.

 

Christine Bukten Haugen er ei jente på 18 år fra Sandnessjøen. Hun går siste året på musikklinja i Mosjøen og er med i sanggruppa Time To Shine som skal bidra med egen konsert under Sjøgata Live. Hun er korist ved Anna Fauske sin payback-konsert.

 

Morten Andreas Edvardsen (gitarist) er opprinnelig fra Leirfjord, men nå bosatt i Trondheim. Han har bakgrunn fra musikklinja i Mosjøen, og har vært delaktig i flere prosjekter som f.eks. Wonderful Tonight. Han er i tillegg gitarist i bandet Output.

 

Lotte Lise Leknes er 19 år og går på musikklinja. Hun synger i Time To Shine. Hun har også deltatt på Sommerkonsertene i Brygfjelddalen og juleturné med BrygfjelddalsEnsemblet.

 

Erlend Bjørnå er en bassist fra Mosjøen. Han er 18 år og går siste året på musikklinja i Mosjøen.

 

Maiken Solvang er 18 år og kommer fra Mosjøen. Hun går for tiden siste året på musikklinja. Hun har de siste årene spilt sammen med iBand, som blant annet har nådd helt til landsfinalen i UKM. Under årets Sjøgata Live spiller hun slagverk under Annas payback-konsert.

 

Hans Christian Digermul spiller piano/keyboard på konserten.

 

Payback-konsert med Anna Fauske finner sted på Gilles Cafe torsdag 5. februar kl 21.00  

 

 

 


 

Any Younger

Any Younger er et ny-startet coverband fra Mosjøen som covrer blant annet Santana, Anouk, Yes, Tina Turner, Ozzy Osbourne, Seal, Marillion, Eric Claption, Adele og Magic med flere. Vi spiller variert musikk innen rock, funck, pop, reggae, viser og hardrock.

 

 

 

Bandet 

 • Maria Kristin Justad  - sang
 • Harry Hansen           - trommer
 • Mads Moss               - gitar
 • Ketil Hagfos              - gitar
 • Per Ursin Fagerli        - perkusjon
 • Frode Meosli             -  bass

 

Any Younger spiller på Garasjepuben lørdag 7. februar kl 20.00 sammen med poet Kristian Rødvand

 

 

 

 

 


 

Denis Protiuc

Denis kommer fra Moldova, og flyttet til Norge da han giftet seg med Tanita Thomassen fra Brønnøysund for noen år siden.

Begge er glødende opptatt av musikk. Denis er kjent for å ha et "nikkende" publikum, og gir sine tilhørere en blanding av gåsehud og fred i sinnet

På Sjøgata Live opptrer han sammen med Doi Doi.

 

Denis Protiuc spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 13.00

 

 

 

 

 

 


 

Dirty Dolly

Dirty Dolly er et rockeband fra Korgen, som spiller coverlåter og selvlagde låter. Bandet ble etablert i 2010.

 

Bandet

Emma Marshall              - vokal

Runar Fagereng              - gitar

Bjørn Einar Hjerpbakk     - gitar

Sebastian Skaret Nilssen - bass

Jan Arild Hjerpbak:         - trommer

 

Dirty Dolly spiller på Garasjepuben fredag 6. februar kl 23.00

 

 

 

 

 


 

D' Monrads

D' Monrads er et boyband (uten band) med utspring fra Mosjøen Mannskor. Gruppa består for tida av ti godt voksne mannfolk som har sunget sammen i snart 15 år. På repertoaret har de stort sett populærmusikk. De liker å by på seg selv og innøvde "moves" står også på programmet.

 

D' Monrads spiller Fru Haugans Hotel lørdag 7. februar kl 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Doi Doi

Doi Doi består av tre distriktsmusikere på Sør-Helgeland, som alle er ansatt i Kulturskolen i Brønnøy. Det er en rytmisk gruppe og musikken spenner fra Vreeswijk-låter og egne komposisjoner til truede taktarter fra Øst-Europa.

For anledningen har vi med Trine Lise Vollen, livat og jordnær musiker fra Vefsn, og Denis Protiuc, sanger fra Moldova som har forsynt seg grådig da sangtalent ble delt ut.

 

 

"Vi vet at dette blir gøy!"

 

Doi Doi spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 13.00

 

 

 

 

 

 

 


 

Ellen Steffenrem

Ellen Steffenrem er ei dame på snart 50 år fra Drevja. Hun er gift og har bodd på Åremma siden 1984. Hun vokste opp med mye sang og musikk i heimen. Hun har spilt i Granmoen Skolekorps, Hornmusikken Fram og har faktisk vært med i Mosjøen Trekkspillklubb som barn! Hun lærte seg noen grep på pappas gitar, og etterhvert ble det sangen til eget, enkelt akkompagnement som tok over. For et par år siden fikk hun oppfylt en drøm om å spille inn CD. Her synger hun blant annet noen viser med tekster av pappa, Einar Fagerheim. På konserten på Kulturverkstedet dukker det kanskje opp noen musikalske venner etterhvert!

 

Ellen Steffenrem spiller på Kulturverkstedet lørdag 7. februar kl 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ellis Café

Ellis Café er et coverband, men har også noe egenprodusert. De er alle godt voksne folk som har drevet med musikk i ulike sammensetninger i mange år. Den nåværende besetningen har holdt på siden 2011.

De låtene de spiller er det få andre som fremfører og noen eksempler på band vi covrer er:

Rival Sons, Saga, Marillion, KT Thunsdall, David Bowie, Phenomena, Shakura Sàida, Popol Vuh, Van Halen, Level 42, Sting m.m. Ellers spenner musikken fra jazz, blues, country, funk, pop til rock og hardrock.

 

Bandet 

 • Clas Johansen          - bass
 • Kenneth Kvammen   - synth
 • Herbjørn Johansen   - perkusjon
 • Grener Eriksen         - gitar
 • Eliann Breivik           - vokal

 

Ellis Café spiller på Garasjepuben fredag 6. februar kl 01.00

 

 

 

 


 

Berit Emma Forsmo

"Emma" og Jørn Hoel sang inn duetten "Kjæresten min" i 2008, som ble en skikkelig radio-låt denne sommeren. Emma reiste samme høst rundt på Helgeland sammen med Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen,  da som oppvarmingsband og duettpartner på "Kjæresten min’’ .

Hun skal under Sjøgata Live delta på Jørn Hoels konsert med Trygve Hoff-låter. Hun skal synge to låter av Hoff, samt to låter sammen med Jørn, der radiohiten får høres på ny.

Hun skal også opptre sammen med Fathers and Sons.

 

Emma spiller med Jørn Hoel på Fru Haugans Hotel fredag 6. februar kl 21.00, og på Gilles Cafe med Fathers and Sons kl 24.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ernst & Jång - "Blues Night"

Ernst & Jång er en akustisk duo bestående av Ernst Hegdal på vokal og gitar og Knut Hov på diverse gitarer. Duoen har spilt sammen vel tre års tid og det er nå tredje gangen de deltar på Sjøgata Live. Ernst & Jång har deltatt på en del arrangementer de siste par årene, senest i sommer under Musikk Kulturuka i Sokendal i Rogaland hvor de hadde tre konserter.

 

 

Ernst & Jång spiller helst bluesrelatert materiale fra kjente artister helt fra 30-årene og frem til i dag, gjerne med sin egen vri. For anledningen er duoen forsterket med venner som skal bidra med fine bluestoner og harmonier utover natta.

 

 

Ernst & Jång spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 24.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fathers and Sons

Fathers and Sons spiller alt mulig og har det "steikandes artig".

 

Bandet

Jørn Ove Nygård    - bass

Gudmund Forsmo   - gitar

Jan Øystein Nygård - trommer

Michael Forsmo       - gitar og vokal

 

Fathers and Sons spiller på Gilles Cafe fredag 6. februar kl 23.00

 

 

 

 

 

 


 

Hans Arne Forsback

Hans Arne Forsback med band - de spiller visepop fra den nye CD-en "Bærre en gång i livet" på Garasjepuben.

CD-en ble utgitt like før jul og er produsert av Jim Ronny Lorentzen. Den består av 16 låter skrevet av Hans Arne Forsback.

 

Bandet

 • Hans Arne Forsback
 • Jim Ronny Lorentzen
 • Ronny Larsen
 • Kjetil Valåmo

 

Hans Arne Forsback spiller på Garasjepuben lørdag 7. februar kl 21.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hans Petter Kaggerud

Hans Petter Kaggerud har vært en aktiv del av Mosjøens musikkliv helt siden midten av 80-tallet da han ble med som tangentmann i Mosjø-bandet Always An Answer. Samtidig startet et langvarig samarbeid med Stein Ivar Mortensen som over årene har resultert i forestillinger med musikk fra Elton John, Beatles, ABBA, samt en rekke forstillinger og filmmusikk under navnet "Tenne på musikk" i Mosjøen Kulturhus. I Always An Answer ble Hans Petter etter hvert låtskriver for bandet og midtveis på 90-tallet besto repertoaret av 50% selvskrevne låter hvorav de fleste ble gitt ut på soloalbumet "This Is The Time" i 2000. Året før ble albumet "Om ein dag eller to" utgitt med låter på vefsndialekt. Hans Petter er med på Sjøgata Live for tredje år på rad og på hans konsert på Kulturverkstedet fremføres kun Hans Petters egne låter med tekster på dialekt. Fredag kveld på Gilles får han med seg Kaja Jørgensen på vokal, Jørn Govasli på trommer og Tor-Erik Schytte på gitar. Lørdag kveld slår igjen HP/Jørn/Tor-Erik seg sammen som "G-gjengen" på Kulturverkstedet.

 

Hans Petter Kaggerud spiller

 • på Kulturverkstedet    fredag 6. februar kl 19.00
 • på Gilles Cafe              fredag 6. februar kl 24.00 
 • på Kulturverkstedet    lørdag 7. februar kl 23.00

 

 

 

 

 


 

Helga Jørgensen

Helga Jørgensen er fra Korgen. Dette er første gang hun skal på scenen alene. Hun har tidligere vært i korps og kor i Korgen og på Gran Canaria. Hun har bodd på Canariøyene siden 2002 og i 2009 begynte hun på spansk musikkskole og har deltatt i musikkmiljøet der. Nå er hun flyttet hjem og sitter og spiller på loftet. Utenom det driver hun med maling og har hatt utstilling to ganger i Spania. Hun skal fremføre noen egne låter og noen spanske sanger.

 

Helga Jørgensen spiller på Gilles Cafe fredag 6. februar 21.00

 

 

 

 

 

 


 

Herman og Gjengen

"Hvis dokker vil blir dokker med på sangen, sier Herman og sveiver i gang bandet. De er flinke til å dra med seg publikum, og til slutt synger hele salen "Didudelidei". En mer sjarmerende gjeng må du lete lenge etter" - Rana Blad

Herman og Gjengen gir jernet når de er i rampelyset og Jan Arne Eide gir alt med tamburin, kubjelle, dans og sang.

 

Bandet

 • Herman Holm
 • Svein Erik Johansen
 • Jan Arne Eide
 • Kjell Erik Bjørnli
 • Karl Anders Østergård
 • Emil Bang
 • Geir Allan Reitan

 

 

Herman og Gjengen spiller på Gilles Cafe fredag 6. februar kl 20.00 og på Gilles Cafe lørdag 7. februar kl 15.00

 

 

 

 

 


 

Hege Nilsen med band

Hege Nilsen med band spiller gode, gamle country-låter.

De fremfører låter av blant annet Patsy Cline, Linda Ronstadt, Emmylou Harris m. fl.

 

Bandet

 • Hege Nilsen         – vokal
 • Steinar Schrøder  – steelgitar
 • Bjørn Rundhaug   – bass
 • Mia                     – tangenter
 • Ole Rundhaug      – gitar
 • Mareno Kolåseter – trommer

 

Hege Nilsen Band spiller på Garasjepuben lørdag 7. febraur kl 22.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

iBand

iBand er et jenteband fra Mosjøen som består av Maiken Solvang, Marte Moe, Hedda Markussen, Anna Fauske og Birgitte Mikalsen. Bandet startet i januar 2013 og spiller variert pop- og rockemusikk fra blant annet Matt Corby og First Aid Kit. iBand har deltatt på UKM-Festivalen i Larvik og har også vært oppvarmingsband for Åge og Sambandet.

 

iBand spiller på Garasjepuben lørdag 7. februar kl 01.00

 

 

 

 

 

 

 


 

Jack Royle & Eli Margrethe Hemma

Jack Royle er en 23 år gammel engelsk trombonist som flyttet til Mo i Rana i 2013. I Rana har han vært mye involvert i de ulike amatørensemblene og har spilt freelanceoppdrag med KammeRana og Helgeland Sinfonietta ved flere anledninger. Jack er for tiden ansatt som grovmessinglærer ved Rana Kulturskole og er dirigent for Hauknes Skolekorps. Han vokste opp i Jersey og var aktiv i Jersey Premier Brass hvor han vant flere konkurranser. Jack har studert utøvende trombone ved Royal Northern College of Music (RNCM) i Manchester. I England har Jack spilt med Black Dyke Band, Brighouse & Rastrick Band, Bolton Symphony Orchestra, Jersey Symphony Orchestra i tillegg til ulike ensembler og orkestre på RNCM. Som solist har Jack Royle mottatt flere priser.

 

Eli Margrethe Hemma kommer fra Brumunddal og er ansatt som distriktsmusiker på trompet i Rana kulturskole. Hun spiller trompet i KammeRana og Helgeland Sinfonietta, i tillegg er Eli Margrethe en ettertraktet solist. Hun har gjort flere solokonserter og vært solist med ulike kor og korps på Helgeland. I 2013 turnerte Eli Margrethe i Russland der hun både var solist med symfoniorkesteret ved Petrozavodsk Stats Konservatorium og hadde egne solokonserter med pianist.

Eli Margrethe har en mastergrad i utøvende trompet fra Royal Northern College of Music (RNCM) i Manchester. Under utdannelsen var hun solist med RNCM Symphony Orchestra. Hun ble også valgt ut til workshop med the Halle Orchestra etter prøvespill. Ett av høydepunktene i studietiden var å bli håndplukket til RNCM Symphony Orchestra som var orkester i residens på musikkfestivalen Cantiere Internazionale d'Arte di Montepulciano, i Italia.

 

Disse to spiller konsert sammen, på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 21.00

 

 

 

 

 


 

Jørn Jeezy & Markus Ljøkjell med venner

Jørn og Markus kommer fra to forskjellige verdener innenfor musikken. Sammen kombinerer de visesang, americana, blues og hip-hop. De to jobber for tiden i studio med samarbeidsprosjektet Tia og Floa EP - en 7-spors EP som skal utgis i løpet av året. Alt materiale er skrevet i Vefsn - på dialekt! På konserten under Sjøgata Live har de også med seg venner på scenen: Lene Klaussen Bolstad, Holger Sjåvik og Tor-Espen Forsmo.

 

Jørn Jeezy & Markus Ljøkjell spiller på Gilles Cafe

lørdag 7. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 

  


 

Kaja Jørgensen

Kaja Jørgensen er 28 år, og kommer opprinnelig fra Trondheim. Hun flyttet til Mosjøen i forbindelse med jobb i 2011, og ble værende på grunn av kjærligheten.

Hun har alltid elsket å synge, og i år synger hun på Sjøgata Live!

 

Kaja Jørgensen synger sammen med Hans Petter Kaggerud på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 24.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kill The Lawyers

Kill The Lawyers er en rocketrio fra Mosjøen, bestående av tre unge musikkstudenter fra Helgeland. Repertoaret består av en del coverlåter og noe egenkomponert. Sjangermessig går det mest i rock, men også innslag av pop og punk, med inspirasjon fra The Pretty Reckless, Arctic Monkeys, Ida Maria og liknende.

 

Bandet

 • August Næss Jørgensen - gitar
 • Markus Jensen              - slagverk
 • Dina Konradsen            - bass og vokal

 

Kill The Lawyers spiller på Gilles Cafe torsdag 5. februar kl 20.00 og på Garasjepuben fredag 6. februar kl 21.00

 

 

 

 

 


  

Kor Z

KorZ er Mosjøens eneste damekor og ble startet i 2004. De er ca. 30 damer som synger (og prater) sammen hver onsdag. Stein Hauge er vår tålmodige dirigent. På scenen trives vi godt, med høy glamfaktor og selvfølgelig uten noter.

 

Kor Z synger på Fru Haugans Hotel lørdag 7. februar kl 13.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kristian Rødvand

Kristian Rødvand er født og oppvokst på Skonseng, Mo i Rana. De som

måtte kjenne igjen navnet gjør det sannsynligvis fra kultursidene i Rana

Blad, der han stundom bidrar som frilansjournalist.

Han er også å se på scener rundt omkring som oftest bak trommene i bluesrockbandet SoWhat eller i tenorrekkene til Helgeland Kammerkor. Av og til når

inspirasjonen ramler over ham skriver Kristian "tullete" dikt. De kommer

stort sett på rim og kan katalogiseres innenfor kategorien "lettbent

hverdagspoesi", i samme gate som Arne Hjeltnes og Jon Hjørnevik. Han har

opptrådd to ganger på Sommerkonsertene i Brygfjelddalen og er med i

skrivegruppen Uglene som nylig har gitt ut diktsamlingen "Lyst". Under

Sjøgata Live skal han servere en halvtime poetisk fjas og moro i

Garasjepuben lørdag.

 

Kristian Rødvand opptrer på Garasjepuben lørdag 7. februar kl 20.30

 

 

 

 

 

 


 

Lokal Kraft

Lokal Kraft er et band fra Trofors som spiller rock og blues i skjønn forening, men også en del ballader. Bandet består av tre garvede musikere med lang fartstid i forskjellige band på Helgeland og Trøndelag. De spiller på Gilles Cafe lørdag kveld under Sjøgata Live med et reportoar fra diverse kjente rockere og bluesere: ZZ Top, Bonamazza, Stage Dolls og Springsteen for å nevne noen.

 

"Stor stemning!"

 

Bandet

 • Tom Roger Markås – gitar/vokal
 • Jørn Ove Nygård   – bass
 • Roger Svartvatn    – trommer

 

Lokal Kraft spiller på Gilles Cafe lørdag 7. februar kl 24.00

 

 

 

 


 

Morten Mortensen: TRIBUTE TO BJÖRN J:SON LINDH

Morten Mortensen gjester Sjøgata Live for fjerde gang, denne gang med programmet "Tribute to Björn J:son Lindh". Björn J:son Lindh slo i gjennom på slutten av 70-tallet. Hans musikk og fløytespill representerte noe helt nytt. En teknisk gjennomført fløytist og pianist, som nok mange hadde som forbilde hva gjelder tone, uttrykk å gjøre.

 

Morten Mortensen er født i Mosjøen. Han studerte ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Han hadde konserter for rikskonsertene med ny-musikkproduksjoner rettet mot barn. Han er også forfatter av lærebokserien "Jeg spiller det jeg hører" og "Spill Fløyte". Aktiv som foredragsholder med temaet "moderne undervisningsmetoder for barn", og "Jeg spiller det jeg hører". Er spesielt opptatt av å fremme moderne musikk for barn gjennom nye undervisningsmetoder i kulturskoler.

 

 

Bandet

 • Sigurd Tverrå                   - gitarer
 • Odd Arne Eiterjord            - bass
 • Hans Christian Digermul    - keyboard/synth
 • Tage Vedal                       - trommer
 • Morten Mortensen            - diverse fløyter

 

 

Morten Mortensen: "Tribute to Björn J:son Lindh" Gilles Cafe  lørdag 7. februar kl 23:00

 

 

 


 

NoraLitt

Nora Fjelldal Pedersen, også kjent som NoraLitt, er 16 år. Hun kommer fra Korgen og går på musikkskolen. Hun har gått på gitar i snart sju år og holder på med hennes andre år på sang. Hun er også tamburmajor i Korgen Skolemusikkorps.

 

NoraLitt spiller i Ung fra Hemnes, og de har konsert på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Once Again

... är namnet på en grupp musikanter från Sorsele och Storuman i Västerbottens inland. Vi älskar musiken från 50-, 6-0 och 70-talen, särskilt det som doftar soul.

Orkestern har full besättning med sånggrupp, blåssektion och komp och har under detta namn spelat tillsammans sedan 2005. Gruppens medlemmar är välmeriterade och har sammanlagt musicerat i mer än 300 år

Namnet har två orsaker. Dels vet vi aldrig vilken spelning som blir vår sista och i väntan på den spelar vi en gång till, och en till, och en till... Dels spelar vi låtar från förr som vi tycker förtjänar att höras igen.

Vi spelar i huvudsak covers på låtar av de stora soulartisterna men en och annan instrumental hit från samma tidsepok finns också med. Låtarna är välkända och vår publik brukar tycka om att dansa till dem. De som inte dansar sitter gärna och spisar och kanske drömmer sig tillbaka till den tid när låtar som dessa spelades i radions ungdomsprogram.

På grund av gruppens storlek och relativa geografiska spridning blir det inte så många spelningar varje år

 

Detta blir tredje året i följd som vi spelar i på festivalen i Mosjøen. De tidigare åren har varit mycket trevliga med en fantastisk publik och vi har därför stora förväntningar inför detta år. På fredag kväll spelar vi upp till dans på Fru Haugans hotell och på lördag kväll blir det en röjig klubbspelning på Gilles.

 

Once Again spiller på Fru Haugans Hotel fredag 6. februar kl 23.00

 

 

 

 


 

Shades

Svein Murbræch og Frank Johansen dannet Shades på 60-tallet, og har etter at Svein reiste fra Mosjøen etter skolen kun spilt sammen én gang. I dag har vi med Steinar Schrøder på bass, Arne Hatten på trommer og Jan Johnsen på rytmegitar. I tilleg har vi hatt Jan Otervik, alias Johnny Hill, som vokalist. Det bandet spiller i hovedsak er Shadows-låter, noe Clff Richard og ellers 60-tallslåter. Bandet lover høy nostalgifaktor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Stein Hiller Elvestad

Skuespilleren og regissøren Stein Hiller Elvestad er opprinnelig fra Tromsø, men kom til Helgeland i 2000. Han har gledet både små og store både på scenen, på TV og film. Og han er kanskje best kjent fra barne-TV-seriene om "Heismann Hå" som han både skrev og spilte tittelrollen i.

 

Men det mange ikke vet er at Elvestad sto også bak spillefilmen "Svidd neger" fra 2003 som han skrev manus til, og hadde regien på dokumentaren "Pappa kom hem" om Cornelis Vreeswijks sønn Jack, og var scenograf på spillefilmen "Den siste revejakta". Elvestad har vunnet flere priser for sitt arbeide, og har sitt daglige arbeid ved Nordland teater. Nå vil han glede store og små med sine dyrefortellinger under Sjøgata Live.

 

Stein Hiller Elvestad opptrer på Gilles Cafe torsdag

5. februar på åpningsarrangementet kl 18.00

 

 

 


 

Styrke 12

Styrke 12 er et band fra Mosjøen som ble dannet høsten 2010. De spiller musikk med høy allsangfaktor og elsker å lage liv på scenen.

De har et bredt repertoar og spiller mange låter fra sin ungdom på 80- og 90-tallet, bl.a. CC Cowboys, DumDum Boys, Def Leppard, Bryan Adams, Bon Jovi, Stage Dolls m.fl.

 

Styrke 12 har vært med på samtlige av Sjøgata Live-festivaler.

 

 

Bandet

 • Kurt Ove Mikalsen - vokal
 • Roger Nyland         - gitar
 • Viggo Gjendahl      - gitar
 • Harald Solbakk      - bass
 • Bjørn Sæterstad    - trommer

 

Styrke 12 spiller på Gilles Cafe fredag 6. februar kl 01.00

 

 

 


 

Svein Brennhaug og Monica Knutli Brennhaug

Svein og Monica er gift, og er begge aktive innen musikk. Svein er mest kjent som dansebandmusiker og har i en årrekke spilt bass i bl.a. Dansebandet MIX. I dag spiller han sammen med ”Hilde og Gutta”. Monica jobber i Grane kulturskole hvor hun leder to kor, barnekor og ungdomskor. Sammen har de sunget og bidratt med kulturelle innslag i ulike arrangement. De har også deltatt i en del musikalske prosjekter. Det å stå sammen på scenen gir dem mye glede.

 

Svein og Monica spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 23.00 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tanja Lundestad Lawrence med familie

Tanja har sunget i kor i mange år, og synger i damekoret KorZ. Hun har deltatt på Sommerkonsertene i Brygfjelddalen og BrygfjelddalsEnsemblets juleturné. Familien Lundestad Lawrence har generelt sett lekt seg med musikk og kultur i mange år, men det er først nå nylig vi ser Tanja som solist. Med seg på scenen har hun sin bedre halvdel Robert Lawrence og eldstesønnen Peter Lundestad Lawrence. Peter går 2. året på musikklinja i Mosjøen og er aktivt med i mange prosjekter innenfor musikk og teater - både på og bak scenen. Med er også Solveig Bygdåsmo som synger og også går 2. året på musikklinja.

Ane Fagerlund Rypdal er en ypperlig pianist med lang erfaring innen scene- og konsertverdenen. Ane er musikklærer ved musikklinja i Mosjøen. Hun er en klassisk utdannet pianist som liker å gå litt utenfor det tradisjonelle. Anes erfaring har resultert i kanskje Norges minste kulturhus, "Heime hos Ane" i Sjøgata.

Dette blir en “chill-konsert” med vokal og piano som sveiper innom flere sjangre som pop/rock, jazz og viser.

 

Tanja Lawrence med familie spiller på Kulturverkstedet lørdag 7. februar kl 18.00

 

 

 

 

 


 

The Nunck Chuncks

The Nunck Chunks er et band som spiller mye forskjellig musikk. De har spilt sammen siden 2011.

Bandet skriver musikken og tekstene selv. De er fire gutter fra alderen 14-17 år, og liker å bruke fritiden på å spille sammen, også i korps. Den siste tiden har de lagt sin elsk på FUNK, og liker godt å kjenne varmen fra et fornøyd publikum.

"Vi gleder oss veldig til å besøke Mosjøen for første gang, og høre andre gode band!"

 

"Vi gleder oss veldig til å besøke Mosjøen for første gang, og høre andre gode band!" 

 

Bandet

 • Lars Eliseussen-Skalle      - trombone/gitar (går på Musikklinja ved Heggen Videregående)
 • Øyvind Eliseussen-Skalle  - vokal/gitar/trombone
 • Øystein Sletten Borge       - bass
 • Erik Sortvik Kristiansen    - slagverk

         Disse tre går på Seljestad Ungdomsskole, og holder en stø kurs mot musikklinja.

 

The Nunck Chuncks spiller på Gilles Cafe fredag 6. februar kl 22.00 og lørdag 7. februar kl 17.00

 

 

 


 

Those Left Behind

Prosjektet ble dratt i gang som en hyllest til alle de thrash- og death metal-bandene Ole Alexander Myrholt mener ikke fikk den oppmerksomheten de fortjente under og i kjølvannet av genrens glansdager.

Debutskiva “Horror Classics - and other tributes to the darkside” ble utgitt i 2011 via Horror Pain Gore Death Productions i Philladelphia, USA og ble skrevet, innspillt og mikset av Myrholt.

Materialet til oppfølgeren “Another Attempt at Mental Mutilation” ble skrevet rundt samme tiden og delvis innspilt, men grunnet utstrakt latskap og livet generelt er den fremdeles ikke ferdigstilt. Etter å ha fått litt oppmerksomhet og noen kroner fra Bandwagon ble plutselig Those Left Behind en trio bestående av Jim-Ronny Lorentzen på gitar, Hans Åge Holmen på bass og Ole Alexander Myrholt på trommer/vokal.

 

 

Planen fremover er å ferdigstille og gi ut “AAaMM” og en EP med tittelen “Residing in a Pile of Maggots” inneholdende låta fra Bandwagon pluss 4-5 ferske metalviser. 

 

 

 

 

 

 


 

Time To Shine

Time To Shine er ei sanggruppe som består av tre jenter - Lotte Lise Leknes, Christine Bukten Haugen og Julie Myrflott. De tre sangjentene går siste året på musikklinja i Mosjøen og har spilt sammen i over to år. Jentene spiller ofte på små arrangementer rundt omkring, og er mest kjent for sine flotte harmonier og arrangementer av både kjente og ukjente sanger. Med sine arrangementer har jentene sunget seg til fylkesfinalen i UKM og har også vært med på Sjøgata Live tidligere.

 

Time To Shine spiller på Kulturverkstedet lørdag 7. februar kl 16.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ung i Grane og Hattfjelldal

Malin Bogfjellmo, Eirin Brennhaug og Maria Grønli er tre jenter på 12 år fra Trofors og Grane. De er alle tre aktive medlemmer i kulturskolens ungdomskor og elsker å synge. De tre jentene har ved ulike anledninger opptredd som trio eller sammen med ungdomskoret. Jentene opptrer for første gang på Sjøgata Live.

Leander Hjerpås er 16 år og kommer fra Trofors. Han har spilt gitar i seks år, og spiller for det meste blues improvisasjon.

Maren Brennbakk er 12 år og fra Hattfjelldal. Hun er er aktiv i musikkskolen. Hun begynte i barnekor som 5-åring og har alltid likt å synge og opptre. Hun er solist i et band som heter Kræsj Pink og går 2. året på gitarundervisning. Hun har vært med på Idol Jr 2014, og ble blant 18 semifinalister av over 1100 deltakere.

Silje Johansen bor i Hattfjelldal og er 12 år gammel. Hun har drevet med musikk i mange år. Først i barnekoret og senere i musikkskolen. Hun har spilt i flere band med hovedsakelig piano/keybord som instrument. Hun har vært med på to pianoweekender i Mosjøen der Fransiska Wika var primus motor, det var veldig lærerikt. Har opptredd på diverse småkonserter og fikk være med på konserten til Herrerocken ifjor sammen med bandet Kræsj Pink.

 

Ung i Grane spiller på Kulturverkstedet lørdag 7. februar kl 17.00

 

 

 

 

 

 


 

Ung i Hemnes

Ung i Hemnes består av jentene Sigrid Marie Rydsaa, Emma Marshall og Veronika Helen Lillevold. Sigrid Marie og Emma er to jenter som har sunget sammen siden de var små. Det siste året har de begynt å akkompagnere seg selv, og nå skal di spille som en duo med to gitarer og synge tostemt. Veronika Helen spiller og synger i Hemnes Kulturskole, og lager egne låter.

 

Ung i Hemnes skal spille på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ung i Vefsn

Aminah Nofal (piano) og Amalie Kummernes (sang) er fra Mosjøen. Dette er to jenter som har spilt sammen siden 7. klasse - nå går de i 9. De har opptredd mange steder og synes det er veldig arti å spille sammen. Begge to er 14 år, og blir 15 i februar.

 

Ung i Vefsn spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vefsn-Ensemblet

Vefsn-Ensemblet er Vefsn kommunes faste profesjonelle ensemble som i dag teller syv musikere. Ensemblet har eksistert siden 1991 og består i dag av fløyte, klarinett, horn, trompet, fiolin, cello og piano. Ensemblets sammensetning er i stor grad styrt av kulturskolens undervisningsbehov. Ensemblet har faste ukentlige konserter ved siden av konsertreisevirksomhet. Som innleide støttespillere deltar ensemblet ved operaoppsetninger, oratorieframføringer, orkesterkonserter samt kammerkonserter av ulike slag. Ensemblet har også et utstrakt samarbeid med landsdelsmusikerne i Nordland og distriktsmusikerne på Helgeland i Mo i Rana, Nesna og Brønnøysund.

 

Siden 1998 har Vefsn-Ensemblet sin egen festival ”Musikkfest i Tiendebytte” blitt gjennomføres hvert år rundt Mikkelsmesse i september. Flere komponister har skrevet og tilegnet ensemblet ny musikk, og mange av ensemblets konserter og turnéer har vært viet nyskrevet musikk i sin helhet. Ensemblet har ellers urframført en rekke verker av komponister innenfor ulike genrer og har fått spesialarrangert musikk.

 

Vefsn-Ensemblet er drivkraften i ”Lytt på nytt-veko”. Denne festivalen har fokus på samtidsmusikk. Den gjennomføres hvert år i samarbeid med musikklinjen ved Mosjøen videregående skole, Norges Musikkhøgskole, NTNU, Ny Musikk og Helgeland Sinfonietta. Ensemblet har også vært drivkraften bak opprettelsen av Helgeland Sinfonietta.

 

Vefsn-Ensemblet spiller på Kulturverkstedet fredag 6. februar kl 12.00

 

 

 

 

 


 

Vidar Rønning med band

Vidar Rønning er låtskriver og vokalist. Han har vært med i mange slags sammensetninger og startet sin musikalske sti i 1978 som bassist og vokalist

I bandet spiller Vidar Mehus trommer. Han er fra Nesna og har profilert seg som musiker på Helgeland igjennom mange år i utallige sammenhenger.

Thor Leonhardsen på bass er fra Dalselv og har vært medlem av Maiden Norway. Dette er et prosjekt som har hatt stor suksess rundt om på forskjellige steder i Norge og Sverige.

Anders Viksjø på gitar er fra Mo i Rana og har undervist som gitarlærer og gir fortsatt timer. Han har en viritous spillestil og er en musikalsk potet med høgt nivå av teknisk begavelse og frihet i improvisasjonskunsten på tross av sin unge alder.

Til sammen utgør disse en dynamittpakke av et komp til låtskissene som blir presentert for dem. Alle fire bandmedlemmene bidrar med sin musikalitet i arrangementene. 

 

Vidar Rønning spiller på Garasjepuben fredag 6. februar kl 22.00

 

 

 

 

 

 


 

Øyvind Ottesen

Øyvind Ottesen er en 22 år gammel sanger fra Herøy. I 3-årsalderen kunne han over 50 sanger, og fikk oppmerksomhet i fjernsyn og radio. Senere gikk han i kulturskolen på Herøy. Han deltok i Idol Helgeland 2004, en talentkonkurranse i regi av Arvid Martinsen, og kom til finalen. I 2007 ble han tildelt Herøy kommunes Kunstnerpris for ungdom, som den første som ble tildelt denne prisen. Øyvind Ottesen synger like gjerne Schubert som Robbie Williams, og lover god stemning på INN Kaffebar. 

 

Øyvind Ottesen spiller på INN Kaffebar fredag 6. og lørdag 7. ferbuar kl 19.00 og 22.00

Sjøgata Live musikkfestival musikk festival kultur konserter rock pop jazz klassisk band korps kor sang barn ungdom vinter aktiviteter Mosjøen Vefsn Mo i Rana Sandnessjøen Brønnøysund Helgeland
web: info helgeland | design: helgeland sparebank - marked